Tjejmilen

Imorgon bär det av! Kl 07.00 går bussen mot Stockholm där vi ska tillbringa närmsta tre dagarna. Här kommer lite användbar information för er som är intresserade:
  • Klockan 23.50 den 30 augusti visar TV4 ett sammandrag av Tjejmilen. Det blir ett program om Tjejmilen där både de som springer fort och de som tar det lite lugnare uppmärksammas. Repris i TV4 Sport den 31 augusti 18.00 och 7 september kl 17.20.
  • Jag tror att man kan följa deltagarna på nätet,antingen via namn eller startnummer. Skriver inte ut mitt startnummer här, men jag tror man kan gå in på tjejmilen.se för att följa deltagarna. Ni som absolut vill veta får ringa mej! Första start är kl 12.00 och det är för de som kommer springa milen på under 55 minuter. Där kommer jag inte att starta. Kommer starta i grupp 7 av 9 tror jag, där man springer mest men kan promenera om man vill. Räknar med att komma i mål inom 70-80 minuter. Det känns mest rimligt.
Jahapp, åter till att kontrollera ekonomin för helgen, sen hopp i säng!

Inglorious Basterds

My God, har precis återvänt från kvällens filmvisning med den briljanta Quentin Tarantino som regissör. Han ger en allt man vill ha, gärna med lite extra grädde på moset! Musik, manus, handling - allt är  helt perfekt! Mitt i allt det seriösa kan en liten text eller komisk ruta av något slag poppa upp men fortfarande är filmen lika seriös. Underbar om än väldigt våldsam, men Tarantinos filmer ä ju såna. Nähäpp nog om detta. Nu ska det sovas innan det är dags för morgondagens IKEA-tripp!

P.s. Cyklade minsann på min fina hoj idag från Lyckeby och hem, den gick utmärkt! Christina heter den, står på ramen =D

Sista dagarna av semestern

Mina sista värdefulla 5 dagar på mitt livs första semester kommer att se ut såhär:
Torsdag: Jag och Johan ska köpa limträskivor som han kan sätta upp i garderoben i hallen där han ska göra om.
Jag hämtar min nya röda Monark på Sportson i Karlskrona! =D
På kvällen träffar vi Tove och Robin för mat innan bion i morgon. Det blir Quentin Tarantinos "Inglorius Bastards".
Fredag: Johan, jag, Tove och Robin gasar iväg mot Kalmar och IKEA. Ska egentligen inte köpa något speciellt, bara kolla på lite grejer. Något lär man väl hitta på IKEA har jag en känsla av...;)
Johan måste gå på Claes Ohlsson också såklart. På kvällen firas Johans mamma Ann som fyller 56.
Lördag: Mot Stockholm och Tjejmilen! Bussen går kl 07.00.
Söndag: Svettas loss och kämpa på i Tjejmilen. Blir nog inte många knop på kvällen.
Måndag:Jag och Ann tar en shoppingtur i Stockholm innan bussen går hem igen från Stockholm kl 15.00.

Tisdag: Snap back to reality. Men det är många dagar kvar =D

Määätt...

Stora tvättdagen idag och eftersom jag satt upp oss på den tidiga tiden (7-12) var det jag som fick upp i ottan för att tvätta eftersom min kära sambo inte riktigt är kompis med uttrycket: "Morgonstund har guld i mund!" Jag däremot har inte bekymmer med att gå upp tidigt. Å andra sidan vill Johan alltid ha kvällstiden och både tvättar, stryker och manglar hela kvällen medans jag ligger utslagen kl 21.00....=)
Bakade frukostfrallor samtidigt som den husmor jag är innan jag påbörjade väckningsritualen vid tio. Nu är vi väldans mätta på nybakade frallor kan jag säga! Ska ta mej en dusch sen slänga mej på min cykel ner mot stan där Tove väntar. Shoppingen får vänta dock, har ynka 60 kronor kvar på mitt konto....Lönen kommer imorgon och då ska jag nog spana på ett par höstskor!

Tjingeling

Filmtips

Nu när hösten obönhörligt kryper närmre tänkte jag komma med lite film-tips från min personliga favoritlista. Trots att sommaren hänger kvar än, så blir kvällarna kortare och det är lika med filmmys! Here we go:

1) Blues Brothers - Kan inte se denna film nog! Har nog sett den 10 ggr redan och kommer garanterat se den 10 ggr till. Underbar musik som inte går att sitta still till.
2) 7 Pounds - Will Smith. Bara det liksom. Lägg sedan till en film som först är obegriplig och sen liksom smyger sig på en tills man fattar hela filmen i sista scenen. Underbart sorglig och bra!
3) The Butterfly effect - med Ashton Kutcher. Man tänker kanske att han bara kan göra oseriösa filmer, men denna är väldigt seriös och tänkvärd. Leker med ens egna tankar och är en film som skriker "Om 'om' inte funnits, vad hade hänt då?"
4) Baksmällan - Har inte kommit ut på DVD än men när den gör det - hyr eller köp den omedelbart. Såååå fantastiskt rubbad!
5) Kalle och Chokladfabriken - Tim Burton lyckas alltid med att göra filmer barnsliga och familjära samtidigt som dom är lite otäcka och konstiga. Ljuvligt! Slänger in Edward Scissorhands här också, med samma motivering.
6) Kill Bill-filmerna - det är blodigt och våldsamt men inte otäckt eftersom allt är så otroligt konstigt och overkligt. Lite som en skämtfilm men den är very serious. Bra!
7) Kvarteret Skatan och Little Brittain- Ni får säga vad ni vill. Jag älskar båda serierna och skrattar lika mycker varje gång dom feta nakna damerna slåss i Brittain eller varje gång Gun "står på balkongen i den lille leoparden - med två nyblannade grogga´!" i Skatan. Priceless!





Ännu en härlig dag

Rubriken skrivs med risk att låta som någon som tycker om att använda uttrycket "kräka solsken" (t.ex. min sambo), men jag har verkligen haft underbara och bra dagar nu på semestern! Idag har varit ännu en.
Gick upp och åt frukost lite lagom sent/tidigt och sen for vi till kiropraktorn. Johan ville följa med på studiebesök och jag ville bara bli knäckt i. Helt underbart, det knakade och sprakade som aldrig förr i min stackars rygg och nacke!

Efter knäckandet for jag till Torsås och lämnade presenter till Ida och Johanna som fyllt år. 7 och 10 år nu! Första gången jag träffade dom var Ida 2½ och Johanna var lite över 5 år.
Var hos dom i ca 2 timmar och provade b.la. på Wii Resort som var skitkul! Ett Nintendo Wii står verkligen högt på listan.

När jag kom hem hade Johan packat träningskläderna och strandväskan. Åkte och tränade trots att jag var totalt omotiverad. Efter träningen tänkte vi sitta på stranden och njuta en liten stund, men det var ganska kallt och blåsigt så det blev nog bara en kvart, haha =) Johan tog ett dopp bland maneterna. Huuuu, där får ni inte ner mej i den soppan!

Nu har vi precis ätit korv med bröd och grekisk sallad. Är helt slut efter kiropraktorn så det blir en tidig kväll för mej. Tack ovh God natt!




 

Utmaning

Blev en jädra massa bloggande idag.
Min vän och kollega Emelie utmanade mej på sin blogg;
Lista de första 15 böckerna du kan komma på som verkligen fastnat inom 15 minuter(som jag förstått, Emelie?)

1) Pojken som kallades Det (tragisk verklighetsbaserad)
2) Gömda (tragisk verklighetsbaserad)
3) Bakom stängda dörrar (tragisk verklighetsbaserad)
4) God natt, mister Tom (sorglig, fin)
5) Bröderna Lejonhjärta (sorglig, lite hemsk)
6) Ronja Rövardotter (lite hemsk)
7) Marilyn Mansons självbiografi (hemsk, tragisk, otäck)
8) Änglar och Demoner (spännande, underbar)
9) DaVinci koden (spännande, underbar)
10) Låt den rätte komma in (hemsk, otäck)
11) Flickan som lekte med elden (enda med  lite spänning i av hela triologin enligt mej)
12) Tisdagarna med Morrie (sorglig, sorglig, sorglig)
13) Ro utan åror (sorglig, sorglig, sorglig)
14) Jurtjyrkogården (hemsk)
15) Kärlek och Uppror (samling med dikter)

Som ni märker så är jag stort fan av tragiska, verklighetsbaserade böcker och faller alltid in på dom som är lite sorgliga.
Min nästa bok kommer bli Jonas Gardells "Om Jesus" där han beskriver vem Jesus troligen var sett utifrån ett icke frälsande perspektiv. Typ att han var en fattig, obildad, kort man med få tänder och smutsiga kläder som troligen dött ung även om han inte spikats upp på korset. Han beskriver alltså hur Jesus liv sett ut om han inte blivit betraktad som Guds son. Eller kanske hur Bibeln vinklat hans liv till något det inte var. Tycker den verkar intressant och ska ge den en chans!




Tjejmilen 2009

Jahapp, så var det bara 6 dagar kvar till tjejmilen går av stapeln! Ska dit med Johans mamma Ann. Vi åker på lördag morgon, springer på söndag middag och sen på måndagen kan vi shoppa hela förmiddagen innan vi åker med bussen hem till Karlskrona igen. Tur att Ann varit i Stockholm många gånger, för jag har ingen koll!

Gamla bilder!

Hittade gamla bilder.Jäklar vad många frisyrer jag gått igenom! Check it out.











Min bästa buddy Ludde!

Kvällen fick en fantastisk och oväntad twist! Strax efter middagen vid sju ringde telefonen och den skvallrade om att det var buddy som ringde. Han talade glatt om att han befann sig här i stan och gärna ville ta en dejt. Jag tackar aldrig nej till Ludde så han kom och hämtade mej sen åkte vi till stan på en liten kvällsfika och därefter var han såklart tvungen att köpa en glass på Glassiären som efterrätt på det hela =) Jag stod över eftersom jag precis ätit kladdkaka och chai latte.
Vi åkte runt och snackade skit och nu känner jag mej helt nöjd och utskrattad. Luddes spontana besök kommer vara hett efterlängtade nu när han skaffar nytt jobb och inte kommer röra sig i dessa krokarna så ofta längre....=(
Lite bilder från årens lopp:







En skön dag

Idag for vi till stan ganska tidigt i morse. Johan "fick" sin laserbehandling av hälsenan idag, med "fick" menar jag att han fick hosta upp 500 spänn. Men det var nog värt det. Redan en liten stund efter att hon var klar tyckte han det kändes som att hälsenan var mjukare och liksom längre. Gjorde inte ont när han gick och det liksom pirrade i den, som att nåt hände. Nu har han sovit en stund, man kunde bli rätt trött sa hon. Det vet jag som alltid brukar bli slut efter att jag varit hos Catharina (kiropraktorn). Efter stan har vi bara slappat. Jag läste en skvallertidning och somnade en stund. Det är såå ljuvligt att somna en stund mitt påp dagen, gör alltid det när jag är ledig. Ikväll blir det hemmagjorda färsbiffar med potatis och brunsås...lovley!

Tjingeling


Vår kväll i bilder!

Mycket lyckad kväll med tacos, godis och chips blev det hos Ida igår. Tack tack!


Hela gänget. Från vänster: Emelie, Anna, Karro, jag och Ida

Sötaste värdinnan!

Ida kunde alla moves till "Not a sinner, nor a Saint"

Jag taggar upp mej för min Sing Star-session

Jag och Emelie; utan dubbelhakor!

Sing Star och tacos!

Ikväll blir det samkväm hos min söta vän Ida på jobbet. Vi blir bara 5 stycken, men det kommer bli najs! Hon har laddat upp med nya Sing Star låtar som ska skrålas igenom och tacos står på menyn. När man har semester gör det inget att det bara var 5 dagar sen man åt tacos sist - då får man äta det igen! Häpp, ska göra mej i ordning och sen bär det iväg. Johan får stanna hemma och hålla ställningarna. Vi ska göra om vår stora garderob till en riktig walk in - closet så han håller på att förbereda för detta.

Tjingeling!

Senaste dagarna

Jahapp, har inte skrivit något sen bananflugeinvasionen som för övrigt fortfarande pågår, men kanske inte i riktigt samma utsträckning. I förggår åkte jag, Ann och Tove till Trummenäs med fika och låg och solade. Igår var jag Tove och Johan på stranden vid Dragsö camping och hade med oss fika. Riktigt varmt var det, men inget bad för min del. Var massor med maneter och jag hatar maneter. Dessa äckliga slemproppar, vad dom är bra för tvistar de lärda om. Vi låg på stranden hela dagen och Johan brände sig ganska mycket, tur att det finns Tea Tree som body lotion!

Idag har vi varit på Landstinget. Johan har fixat med sina a-kassepapper och jag var på avdelningen och fixade med ett pass som måste bytas bort. Igår var vi hos optikern och kollade på glasögon. Jag också. Vill ha ett par svarta som liksom ramar in och markerar ögonen. Så känner man sig nästan sminkad utan att man har något. Gött. Johan hittade ett par skitsnygga och han måste ju ha ett par nya nu när hans glas spruckit i dom gamla. Inte kul att punga ut med pengar när man är arbetslös och inte har råd med några extra utgifter, men vi har kommit överens om att han ska ställa sig i parken och se hur många torskar som är intresserade. Är intresset stort funderar vi på att starta en firma som vi kommer att gå runt på. Storslagna planer! Här kommer ett par bilder från senaste dagarna.


Tove på Trummenäs

Flugglaset efter ca en halvtimme...

Erika!

Johan kravlar sig upp på flotten bland maneterna.

Bananflugor

Vad har bananflugor för syfte? Dessa små,vidriga äckel som svärmar upp så fort man nämner ordet "frukt" eller "sopor". Jag och Erika (vi lyckades äntligen efter ca ett år finna en tid där vi båda kände att vi kunde) förundrades över hur mitt kök tydligen förvandlats till en banan-fluge-odlings-farm. Vi ställde fram den vanliga drinken: vatten, diskmedel, vinäger och ljus sirap. Jag räknade bananflugorna och efter 1 timme fanns där 130 drunknade fluglik i en djup tallrik. Vi gjorde en ny drink fast med vit sirap och äppelcidervinäger (den hade jag personligen valt) men dit drogs bara 3 små äckel på lite över en timme. Johan blandade ihop en med mörk sirap, men dit ville ingen alls. Ska bli spännande att se imorgon.

Ser inte de flugorna som sniffar sig ner i glaset mot drinken att deras 130 släktingar ligger på bottnen och runt omkring på vattenytan och sprattlar för sina liv?

Bananflugorna var första  djuren i rymden. Sköts upp i rymdraketer år 1946. Hur man nu kan komma på att skjuta upp ett halvt millimeter långt djur i rymden. Man ser ju inte dom? Vet inte hur de reagerar? Dom flyger bara omkring och undrar var fan deras komposthög tog vägen.

Utvecklingen från parning till könsmogen fluga kan gå på bara tio dagar. Endast 24 timmar efter att en larv har lämnat puppstadiet och blivit fluga kan honan lägga egna ägg. Honan lägger äggen direkt i maten för att larven skall ha något att livnära sig på. Idag såg Erika hur en fluga krystade till och pluppade ut något vitt på kanten av mitt glas. Den kläckte ett ägg på mitt glas! Vänta bara tills jag föder barn på deras mat.

Nog om dessa kryp. Här får ni en bild att vila ögonen på.
Sov gott!



Do:s and don´t:s på Arbetsförmedlingen

Do:s:
  • Ha legitimation med dig.
  • Ha hela och rena kläder på dig.
  • Kamma dej.
  • Se inte ut som en fullkomlig idiot.
Don´t:s
  • Glöm inte legitimationen! Då slipper du stå i kö i 40 minuter för att sedan lunka hem och hämta nämnda legitimation.
  • Ha inte på dig: A) Mysbyxor med muddar, tubsockar, badtofflor och smutsig huvtröja. B) Trasiga mysbyxor modell capribyxa fast lite för långa för att vara capri, tubsockar, trätofflor och en smutsig tröja.
  • Låt inte bli att kamma dej! För att undvika att se ut som ett sunk där håret ligger i tovor uppe på knoppen är rådet att kamma håret väldigt starkt. Om du äger schampoo - försök använda det regelbundet! Det hjälper för fett och smutsigt hår.
  • Försök undvika vifta med solfjädern. Det går faktiskt bra att helt enkelt lämna solfjädern hemma! På 2000-talet används oftast air condition alternativt fläktar i de flesta lokaler vilket gör att solfjädern oftast inte behövs användas längre. Praktiskt va?
  • Håll inte din mamma i handen om du går till Arbetsförmedlingen och är över 12 år. Hon kan följa med trots att du är ca 25, men klipp navelsträngen som går mellan handflatorna.
Alla dont´s fanns på Arbetsförmedlingen idag.

Städdag

Trots att jag har semester så finns det ju fortfarande en lägenhet som dammar och smutsas ner...så idag blir det en kombinerad städ/tvättdag! Hm,sen var det den där saken med att fixa föda till kvällen också..vad skulle man kunna hitta på idag...? Kanske ugnstekt falukorv med potatismos? Japp - den tar vi!

Åh jag blir så jävla trött

Ja, jag veeeeeet att alla som någonsin känt mig hört mig tjata om min vikt vid mer än ett tillfälle.Då får ni sluta läsa nu.

Men jag blir så jävla besviken. Slutade i viktklubb för jag gick upp ca 0.5 kg i veckan trots att jag höll kalorierna. Jag tränar 3-5 ggr i veckan där jag alltid springer minst 2 ggr i ca 30 minuter. Styrka tränar jag bara en gång i veckan för att träna t.ex. ryggen och bålen för att stabilisera mig. Sen tränar jag på cross trainern och trappmaskinen. Har hållt på sen i januari och nu har jag snart gått upp 3 kg och 1 cm i midjan. Jag vill inte det!!
Jag tränar bara sån träning som är låg- eller högintensiv för att bränna fett. Jag begriper att jag har fått muskler, men jag går ju aldrig ner nånting! Man brukar gå ner iallafall lite, men nej nej jag kan bara gå upp. Blir skitledsen de gånger jag ställer mig på vågen (vilket inte är ofta) och ser siffrorna stiga hela tiden. 
Jag läser på nätet om olika tips, framgångshistorier om folk som gått ner 20 kg på att äta mjölkchoklad och promenera, eller varför inte 15 kg på att goffa i sig potatismos i samband med simning en gång i veckan? Men jag tränar ordentligt och jag borde gå ner i vikt!!! Okej, jag kan köpa att det är muskler = viktuppgång. Det är helt okej och rimligt. MEN jag fått så mycket muskler så borde det för fan visa något på måttbandet? Jag har samma kläder som jag hade för två år sen när jag inte alls tränade så här mycket. Måttbandet ställer sig på en cm större än jag alltid varit och hånler mot mej. Jag har precis samma storlek i kläder när jag handlar.

Nu har jag haft semester och såklart kanske inte räknat kalorier. Det innebär inte att jag vräker i mej onyttigheter.
Förbannad är jag, men nu har jag iallafall skrivit av mej.

Just det: anledningen till att jag är förbannad är för att vågen idag på morgonen innan frukost talade om för mej att jag nu väger 1,3 kg mer än jag någonsin gjort, mer än när jag gick i gymnasiet och åt 1 pizza och 2 kebab i veckan och tränade 2 ggr. Dom kläderna jag hade då passar nu också. Tack.


Om jag tränar lite till kanske detta blir min framtid. Najs!

Dålig träningsdag

Dagen kickade vi igång med att titta på flyguppvisningen som är på varje Sail kl 12.00. Vi åkte till Bryggarberget med utsikt över hela Karlskrona där vi köpte oss lite lunch. Showen var över på 20 minuter, sen började det regna och då for vi hem. Svängde ihop en äppelkaka med vaniljvisp gjord på Ann och Ulfs goda sommaräpplen. Efter det uppehöll sig Johan i sovrummet med lilla TV:n och jag i stora rummet med stora TV:n =)
Tittade på film och åt lite godis. Sen kom jag på att jag ville springa, men det har varit grått och regnigt hela dagen, så utomhus var jag inte sugen på att ta en tur. Åkte till gymet istället men sprang bara i 20 minuter eftersom min mage krampade eftersom det bara var ca 30 minuter sen jag åt äppelpaj och godis...jag veeeeeeet att det var dumt! Dessutom kände jag att jag inte alls var sugen på att träna när jag väl kom dit, och då kan man lika gärna lägga ner. Nu sitter jag och tittar på friidrotten, tycker det är mycket trevlig underhållning. Ska snart baka hemmagjord pizza gjord på mozarella, salami, oliver och soltorkade tomater...mmmmm dreglar redan!

Dagens bildtips

Vill ni se Johans bilder från b.la. Skåneresan kan ni gå in på hans picasa-sida (klicka på länken):
http://picasaweb.google.com/johan.t.sjoberg
Där hittar ni även bilder från hans systers bröllop i Kalix och andra Kalixbilder och bilder han tagit genom åren!

Glumslövsdagarna

Har ju varit i Glumslöv en vecka efter Österlentrippen. Här kommer några bilder från den vistelsen!

Jag och Jullan på Fria Bad i Hbg

Jag dricker mitt livs första öl - Guiness!

Big Brotha

Brunch på Kulturen i Lund

Jag och Johan kramas loss på Krapperups slott!

Glumslövs backar är naaaajs!

Queenie busar loss med Johan på LillOlas

Jag fick en liten chokladkaka i Vallåkradalen...=)

Johan och Queenie i Vallåkradalen.

Johan och Queenie i klassisk bus-action! Johans hopp är underbart. =)

Semestervecka nr 1 i bilder

Lägger ut ett antal bilder och skriver information på dom som jag orkar. Dom som där inte står något på får ni helt enkelt gissa er till! Stoppen runt Skånekusten har varit följande: Kåseberga och Ales stenar, Kivik, Borrby Strand, Löderup, Glimminge Hus, Ystad, Simrishamn, Smygehuk och Skanör Falsterbo. 


Rutten + godis med husvagnar ist. för bilar =)


Ales stenar

En glad Johan i Kåseberga

Ett helt tält. Gick sönder dag 2...

Frukost dag ett.

Jag på Borrby strand.

Glimminge Hus.

Johan äter månen!

Puss och kram på stranden.

Kåseberga

Sista stoppet innan Glumman. Skanör.

Aldrig mera Asian Garden!

Igår var jag väldans sugen på kina/thaimat. Två stycken (Jullan och Ida, känn er träffade) tipsade om den lilla restaurangen Asian Garden mitt emot Knutpunkten, "Heeeelt okej!".
Jag, Johan och Ludde gick dit och var ganska hungriga allihop. Jag radar nu upp goda saker v.s. dåliga saker på restaurangen:

Dåliga saker:
* Restaurangen var tom när vi kom in.
* Servitrisen satt på msn vid en Laptop vid ett av borden.
* Servitrisen hade helt vanliga civila kläder på sig.
* Servitrisen visste inte vad Singa, Hoff eller fatöl var för något, trots att det stod i menyn. När vi berättat för henne att det var öl kom hon fram till att dom inte hade det.
* Servitrisen kunde inte menyn och fick bläddra igenom den när vi beställde maten.
* Vi var tre personer på hela restaurangen och ändå fick jag och Ludde in vår mat ca 10 minuter efter att Johan fått in sin mat.
* Servitrisen gick helt plötsligt från restaurangen så att det bara fanns en kock kvar på hela stället.
* När vi skulle betala grinade kocken mot oss, vände ryggen mot och knapplade på sin mobil.
* Ludde sa med ganska övertygande stämma "Ja, vi är ganska jäktade så det kunde vara bra om du kunde göra det där senare". Kocken grinade igen. Han kunde ingen svenska. När ytterligare 5 minuter gått sa jag med ganska irriterad röst: "Nu måste vi betala, för vi behöver gå nu!" Då pekade den stumme kocken på en kinesisk gubbe som han tydligen varit tvungen att ringa in för att ta våran betalning.
* Gubben med betalningen kunde inte kortmaskinen för det var första gången han använde den vilket innebar att vi fick trycka in allt själva.
* Gubben rapade högt och tydligt när Johan knapplade in sina saker.

Bra saker:
* Johans sushi smakade inte dåligt.
* Vi blev inte magsjuka.
* Vi fick gå därifrån.

And we´ll stay away!

En vecka avklarad - 3 to go!

Jahapp, då har första semesterveckan redan gått. Vi har varit på Österlen fram till i torsdags. Sedan dess har jag uppehållit mig i Glumslöv med aktiviteter som badning, Kulla/Höganäsresa och kompisträffande. Johan kom hit i söndags och överraskade mig med att ha tagit med mina träningskläder från Karlskrona! Så jag har faktiskt joggat lite även på min semester. I söndags cyklade jag 1,5 mil till Helsingborg och Fria Bad där jag badade med Sandra och Jullan. I går joggade jag först ca 6-7 km utan att stanna (för första gången!) med mammas och pappas hund. På eftermiddagen gick jag och Johan och Queenie till Borstahusen via dalen, ca 6 km. Mamma hämtade oss med bil, naajs =)
I morse joggade jag samma runda, "Strutsrundan" som den kallas eftersom man springer förbi en strutsfarm där arga strutshannar spärrar ut vingarna och kommer rusande mot en på andra sidan stängslet. Otäcka! Över 2 meter höga är dom..
Idag är sista dagen i Glumslöv för denna gången innan vi styr kosan på Karlskrona och helgens Sail. Idag ska vi bara åka till Gantofta, städa bilen och slappa loss. Härligt. Kan nog vänja mej vid det här. Vad hette det nu igen? Just det - semester. =)

Semester!

Sådär ja, då var mitt livs första semester påbörjad! Känns inget speciellt än, men jag hoppas att det kommer nån form av lyckorus snart. Imorgon åker vi på tältsemester till Österlen och far tidigt på morgonen. Vi har ca 10 resmål som vi tänkte hinna med, men vi får se beroende på vädret. Häpp, nu ska jag se lite TV. Blir nog inte mycket bloggande denna veckan, men jag lovar att jag kommer med sammanfattning längre fram!

RSS 2.0