Vuxet

Idag har vi haft en väldigt vuxen dag. Vi började morgonen med en 1½ timmes lång promenad (den sträckte sig 6 km, men Johan behöver stanna ganska ofta och fota, därför tog det lite längre tid än normalt...jag är bara glad att han följde med iallafall!). Därefter åt vi frallfrukost. Sen åkte vi olika vuxna ärenden; kollade hur renoveringen går i lägenheten, handlade på Harald Nyborg och sedan åkte vi hem till vårt tillfälliga boende där jag tvättade bilen med vax och avfettning och andra vuxna produkter. Tyvärr hann jag inte torka den ordentligt innan det började regna - så himla typiskt! Sen åkte jag och tittade på en kollega som gifte sig i kyrkan och Johan rensade hängrännorna på huset. Nu har vi käkat pizza och tänker inte lyfta ett finger mer ikväll. Ljuvligt med ledig helg!
Ha en fin kväll!

Inneboende

Ja nu har vi bott hos svärföräldrarna i 4 dagar och än så länge går det bra! Det är nog inte optimalt att bo hos någon alls, släkting eller ej, så länge som vi ska men vi har inget val tycker vi. Jag vill inte behöva springa ner tre trappor i källaren för att gå på toaletten eller boka tid för att duscha eller dricka vatten som letts genom en slang tre-fyra trappor upp...dessutom är det ett jä*la liv i huset från tidig morgon till på sen eftermiddag. Det går väl an för dom som jobbar dagtid men inte när man jobbar treskift som jag. Att sova efter natten är ju bara att glömma i det oväsendet! Mitt största bekymmer just nu är att försöka hålla liv i svärmors blommor. Jag och diverse växter är inte alltid vänner och tyvärr har det slutat med många bruna, vissna kvistar...men en vecka ska jag väl klara av att hålla liv i trädgården?
Nu har vi precis ätit, och jag har precis börjat gäspa. Det innebär att det är ungefär en timme kvar tills jag säger till Johan "Jag står inte uuuuuut....! Jag klarar inte detta längre". Och går och lägger mig. Skönt.
Är förkyld och eländig fortfarande och nu får min kropp minsann börja bli fit for fight igen om den ska klara att springa milen nästa helg på Tjejmilen, på rekordtid dessutom!
Nä, nu får jag leta fram en bok att bläddra i.
Ha en fin kväll!

Stök

Imorgon flyr vi detta kaos inför stambytet och styr kosan mot Johans föräldrar där vi ska spendera dom närmaste tre veckorna medans badrum och grovkök får en rejäl uppfräschning! Golvvärme, nytt kakel och klinkers, eltork till handdukarna, ny dusch, nya toaletter och handfat m.m. Kommer nog bli riktigt bra! MEN...det är ett jäkla kaos här hemma! Allt i köket måste röjas för att de ska komma fram. Köket ligger nu i vardagsrummet och badrum, toalett och grovkök i extrarummet. Här är saker precis ÖVERALLT och det ska bli skönt att slippa eländet ett par veckor. Allt ska tillbaka sen men då kan man passa på att rensa ut lite...! Idag är jag sjukskriven då jag varit febrig och haft ont i halsen sedan i torsdags. Ska jobba imorgon och sen är jag ledig igen. Bra att det kom nu, jag vägrar nämligen att bli sjuk inför tjejmilen om precis två veckor! Nu hinner jag pigga på mig igen och springa några smårundor och en långgrunda till innan det är dags. Ha en fin kväll!


Utrensning

Ja, nu är det verkligen på gång med stambytet! I trapphuset intill har de precis startat och jag har vaknat vid 8.00 denna veckan av en betongborr som vibrerar om både hus och skalle. Bara att kliva upp, öronproppar hjälper inte där! Jag har rensat ut i princip allt i hallen för det kommer bli jättedammigt där när dom ska in på toaletterna. Har också tömt grovköket och varit på tippen med skit idag. Tanken är att vi ska starta med renovering av hallen ganska snart efter att stambytet är gjort så garderoberna i hallen har också börjat tömmas och monteras ner. Det kommer bli så fiiint när det är klart! Som en helt ny lägenhet med nytt golv i hallen, nya tapeter och garderober och sprillans nya toaletter, kakel och grovkök. Allt som är rensat står nu då i vårt extrarum som egentligen är ganska fint men tyvärr så har det blivit ett "skräprum" där allt onödigt eller sånt som inte får plats någonstans får stå...men men....det är ju bara tillfälligt.
Idag är jag ledig och ska snart ner till stan och ta en fika med Linnea. Trevligt!
Ha en fin dag.

Toooo long!

Ja nu jäklar gick det sådär länge igen innan jag skrivit nåt. Bättring igen! Veckan som gått har inte erbjudit så mycket mer än jobb. Igår sprang jag en mil för första gången sedan i Maj. Kändes i knäna och höfterna när jag var klar och det kändes rätt tungt emellanåt men kom ändå in på 1,03 h vilket jag tycker är hyfsat eftersom jag inte varit sådär supernoga med mitt träningsschema inför Tjejmilen. Idag har jag varit på cobran i Lyckeby och kastat runt med 6,5 kg sandsäck. Gött! Nu blir det helg och jag gick av natten i morse - det är sååå skönt att gå av fredagmorgonen och ha hela helgen ledig! Vi får se vad dessa dagar bjuder på, vi ska titta på två hus iallafall och imorgon ska vi nog träffa lite vänner på kvällen. NU blir det kycklingfajitas för hela slanten!
 

Ny och stark

Kunde inte låta bli att köpa denna träningströja nu när jag börjat träna med "korven" på 6 kg. Det är inte jättekul när man står där och kastar runt med den men det är bara att göra det; Just do it. Vad kunde passa bättre?
Tänker ha mina nya jobbskor idag också, dom matchar dom snabba shortsen jag köpte förra året men aldrig springer i för det är inte bekvämt. Jag måste ändå gå in skorna lite innan jag börjar ha dom på jobbet. Såhär grann ska jag se ut på träningen idag kl 14! Kommer vara starkast.
 

Svart/rosa nya!

Ja idag slog jag till på ett par nya jobbskor! Har haft mina HEMSKA gula foppatofflor i 5(!) år och jag har velat ha nya i minst ett år. Dom gula var väl kul första två åren. Nog för att dom är sköna men dom går inte att springa i om det behövs eller ta snabba svängar med sängen om man har brått...! Köpte iallafall ett par fina, luftiga och lätta dojor från Soc på stadium. Endast 500! Bra pris tyckte jag.


Regn

Ja, idag kom minsann regnet! Ganska efterlängtat faktiskt. Nog för att det står en upp i halsen resten av året med regn, moln och kyla, men just idag var det rätt skönt med lite paus i hettan. Men det är klart, varmt är det ändå. Vår lägenhet är som en bastu och jag blev nyss alldeles svettig av att sortera tvätt..!
Idag blir det vilodag från träningen. Har tränat ganska långa och hårda pass denna veckan och man måste ju vila så kroppen hinner återhämta sig nån gång! Ska jobba natt hela helgen...
Köpte en film idag, en barnfilm egentligen men jag gillar Pixars filmer, dom är skojiga. Så det blir en barnfilms-eftermiddag i regnet och när Johan kommer hem ska vi tvätta. Spännande dag!
Ha en fin dag allihop, oavsett regn eller solsken!
 

Svalka

Nja, svalka och svalka...kanske att överdriva men på dagen intervallrunda var det "bara" 20 grader istället för sista tidens 25+. Kändes till och med lite bra och lite kul idag. Det blev 8 svettiga kilometrar i intervall! Jag är lite ledsen på att jag känner att konditionen förlorats lite i sommar, jag orkar inte riktigt lika länge som innan, men jag vet ju att konditionen byggs upp lika snabbt som den bryts ner. Så 3 pass i veckan som jag kör nu borde få upp farten lite igen. Och kanske motivationen kommer tillbaka på köpet?
Nu blir det jobb till kl 23 ikväll. Detta passet är skönt för man har hela dagen på sig fram till 15 när jag börjar, men det är dryyyygt att stanna den sista 1½ timmen till när det "Vanliga" kvällspasset slutar.
Jag hoppas att det är att göra hela tiden ikväll iallafall, det är så tråkigt när man går och tittar på klockan, tiden går så långsamt.
Ha en fin dag!

Träning träning träning

Ja det blir mycket bloggande om träning nu, det är för att jag har lagt mig bekvämt i en motivationssvacka och behöver peppa mig med bilder och text! Jag tränar 3-5 gånger i veckan, som alltid, men just nu känner jag inte någon lust och jag tycker inte det är särskilt kul när jag gör det. Idag är det exakt en månad kvar till Tjejmilen. Jag har inte sprungit långt sedan i maj på Göteborgsvarvet. De rundor jag sprungit har varit mellan 3-6 km och då blir jag trött/uttråkad snabbt. Men...jag tänkte ge mig ut på en 6-km runda nu under förmiddagen. Jag gillar inte att springa när solen gassar, då blir jag yr och helt matt. Just nu är det moln, jag får väl ge mig ut innan det kryoer upp mot 26,5 som jag tränade utomhusstyrka i igår - jösses! Där snackar vi värme, som tur var så skymde molnen solen så det gassade iallafall inte.

JUST DO IT!

Ursäkter

Det är för varmt, jag är trött, jag har jobbat, jag tränade igår, jag ska-imorgon, jag är inte på humör, jag har tappat kondis, det är inte kul, träningskläderna ligger i tvätten, kläderna är gamla och slitna, jag har glömt skorna på gymet m.m m.m. När jag känner sådär så tittar jag på bakgrundsskärm på mobilen och känner genast att jag får rycka upp mig:


RSS 2.0