Sova?Jag?

Gick och la mej kl åtta och vaknade nio, tio, elva, halv tolv och nu tolv. Klarvaken fast min hjärna är såååå trött. Men jag kan inte somna! Jävla skit, hatar att jobba nätter, det är värdelöst. Har inte ro att  slappna av så mkt att jag kan sova till kl 14.00. Får väl sitta och glo på molnen i stället.

Nu vill jag skryta

Helgen var ju underbart rolig men tyvärr medförde det hela att jag åt gaaaanska onyttigt och drack en deeeel alkohol. Tänkte idag att jag måste ta tag i min träning. Började helt sonika dagen med att cykla en halvtimme, sen la jag mej på stranden i två timmar och därefter joggade jag ca 2 km till sjukhuset (jaja, intervall blev det väl typ..sprang 2 minuter, gick 1 minut, men det var en bragd för mej för jag joggar aldrig någonsin) och gymade i 20 minuter innan jag hämtade hem Johan. Hell yäh!


Vatten vatten bara vanligt vatten!

Här sitter jag och äter på en smörgås med pallapalajs (eller leverpastej för er som inte kände den tuffa 2-åriga Susanne)med inlagd gurka på innan jag ska knoppa inför nattarbetet.

Idag har vi varit av med vattnet hela dagen, vattentornet var tomt i morse och det var en två meter lång spricka i ett rör i havet som var boven. Ja herregud, vi har saknat vatten och det är ju tråkigt för dom som absolut behöver vatten, som gamla, bebisar och sjuk- och tandvården, men för oss någorlunda friska människor kan man väl klara sig några timmar utan vatten? Dessutom kan man hämta nytt vatten på flera håll i Karlskrona. Men NEJ! för människan överlever inte utan att få klaga lite. Kollar man på BLT:s hemsida på kommentarer om vattenläckan är det gnäll gnäll gnäll. Ord som "skandal", "absurdt" och "vad går egentligen våra skattepengar till?" brottas för att få plats i kolumnerna. Själv blev jag bara lite glad för jag behövde diska men kunde ju faktiskt inte eftersom jag inte fick fram något vatten. Sen tyckte jag det var rätt najs att slippa duscha efter en eftermiddag på stranden, orkade inte riktigt hålla på med sån där....hygien. Joggade till sjukhuset där jag gymade lite och hämtade Johan och när vi kom hem hade vattnet kommit tillbaka - till ALLAS lycka!

Gör som jag: Skit i disken, lägg er på stranden och tryck in en isglass i munnen så löser allt sig. =)

Torsås

Innan den underbara festen igår for jag till Torsås en sväng. Mötte upp Tobbes tre bästa vänner Micke, Alex och Danne. Vi köpte vars en blomma och la på minneslunden, sen satt vi alla där en stund och pratade om ingenting och skrattade och snackade om saker Tobbe gjort och varit med om. Det kändes skönt. Som att vi alla satt där, Tobbe också. Gick hem till Lina och Krisse också och började gråta nästan direkt när jag träffade Lina. Saknar henne så mycket, och har väldigt dåligt samvete för jag ringer eller hälsar på så sällan. Hälsade på farmor och farfar också i Oxlehall och dom blev väldans glada. Saknar dom enormt också. Hästarna fick jag bara vinka till, dom ville inte komma och säga hej. =)
Det var jobbigt som fan att åka vägen till Torsås, känner mig fortfarande snuvad över att jag inte fick det liv jag först hade planerat, men när jag varit där kändes allt bra plus att jag har världens bästa pojkvän som stöttar och uppmuntrar mej och skickar underbara sms när jag är ledsen. Jag får väl helt enkelt acceptera att jag kommer bli ledsen och gråta när jag åker till Torsås ibland, men att det går över och att jag alltid har människor omkring mej som stöttar mej och det är sååååå skönt.

Nu ska jag, Tove och Robin äta tacos.


Underbar underbar kväll!

Heeelt underbar blev kvällen igår! Kom hem tjugo i fem i morse i solskenet. Kvällen började med lite förfest här hos mej där alla utom Veronica kom. Vi var då 7 stycken. Ribban var låg från början och efter förfesten fortsatte den sjunka! Härliga skämt och andra roligheter. Innan vi skulle ut började vi med "Jag har aldrig" och det var nog där vi gick in i dimman! Åke till O´Learys och käkade hamburgare och träffade en svensexa. Därefter gick vi till Nivå och råkade visst beställa ett helrör och lite drinkar. Sen gick vi vidare till Statt och skakade rumpan och tittade på Victoria´s Secret-show. Jag, Ida och vår nyfunne vän Peter gick sedan till Red Light och käkade fyllekebab, den bästa i sitt slag. Tog en taxi halv fem och snubblade in genom dörren tjugo i fem.
Här kommer lite bilder!


Sommarvikariefest

Imorgon blir det en busy dag för mej. Ska upp vid nio och ta mej till Torsås vid halv elva tiden. Ska träffa Tobbes bästa vän Danne som ska följa med mej till jobbiga minneslunden och lägga en blomma. Ska se om jag hittar några liljekonvalj då Tobbe tyckte dom luktade så gott. Micke ska nog också följa med så det blir en förmiddag med grabbarna. Därefter tar jag mej hemåt igen och ska sanera lägenheten inför sommarvikariefesten som blivit en traditionell tillställning. Vi bilr 8 glada kollegor! Tråkigt att Angie inte ska vara med, blir första vikariefesten utan henne...=(
Vi ska börja med att värma upp våra uttorkade strupar här hemma hos oss innan vi tar oss vidare till o´learys och senare Statt! På söndag ska jag nog mest ta det lugnt och sen ska vi till Siri och Tove i Torskors och umgås med dom i sitt ensamma hus eftersom Ann och Ulf är på solsemester. Blir en filmkväll med lite godsaker kan jag tro.

Häpp, nu ska det hoppas i säng! Puss och kram.


Vågjävel

Ställde mej på vågen idag och det var definitivt inte det resultat jag ville ha. Skit.

www.shirtstore.se

Hittade en söt tröja =)


Johhny Depp

Tim Burton har gjort jäkligt många bra och konstiga filmer och en del av det braiga är den underbara Johnny Depp! Har beställt  Edwars Scissorhands och Kalle och chokladfabriken från cdon.com nu. Alice i Underlandet är på gång och kan nog blir jäkligt bra den med! Är inne i ett Depp-stim och vill ha ALLT med honom.


"Alice in Wonderland". Under produktion, kommer 2010.


"Corps Bride"


"Kalle och Chokladfabriken"


"Edward Scissorhands"



Vägning

Ingen vägning förra veckan. Slarvade och dessutom var det både midsommar och bakisdag med pizza och stor frukost på morgonen. Gjorde misstaget att väga mej på söndagmorgonen (utan att ha gått på toaletten innan; BIG misstake). Vägde massor och blev arg. Bestämde mej för att inte skriva in det i dagboken och istället satsa på denna veckan. Har väl gått ganska bra. I går joggade jag en halvtimme och cyklade sedan en halvtimme till Johans föräldrar direkt efter. Imorgon ska jag skjutsa Siri tidigt på morgonen och passar på att träna då innan jobbet börjar kl 13.00.

Midsommar i Svartsjömåla

Jag är helt övertygad om att Svartsjömåla är paradiset. Tack Mia och Adde för en underbar midsommar med mycket mat, dricka, hundar (5 st), humor, gitarrspel, sång och insjöbad!

Man kan sammanfatta dagen såhär: (kvällen innan gjorde jag cheescake och bullade upp på balkongen typ 23.00. Mycket härligt med en bok, massor med tända ljus och en lukta-gott-från-sommarregn-och-blommor-kväll). Morgonpromenad på Långö, sill och potatis i Svartsjömåla (mamma: jag åt en sillbit indränkt i potatis och gräddfiil - utan att kräkas eller dö!), badade i Svartsjön, blomplockning till kransarna (som aldrig blev till), jordgubbs-panacotta-tårta, grillning, äta tills vi sprack, jordgubbar och grädde, gitarrspel och sång (och väldigt mycket hundgosande), frukost bestående av nybakade scones, jordgubbar, pannkakor med grädde och stekt bacon (nej, denna helgen har jag INTE skrivit kalorier....), bad igen med viss skepsism sen bye bye i ösregnet!

















Marilyn Manson

Håller på att läsa Marilyn Mansons självbiografi. Om den är helt sanningsenlig eller inte förtäljer inte historien, men den är iallafall jäkligt fängslande. Äcklande, humoristisk, intressant och motbjudande samtidigt. Kan verkligen rekomendera den till er som klarar av att läsa om diverse otäckheter. Inget för mamma direkt. Men tuff som man är så fixar man ju det! =)

Bröllop och grejer

I lördags fick då äntligen Maria och Johan varandra! Som tur var kunde vi sitta i parken utomhus, jättefint var det och dom också såklart. Det var ett lunchbröllop vilket innebar att det inte var någon fest efter maten, utan alla fick göra vad dom ville. Vi var ett gäng som samlades i Helsingborg där vi först satt på Bishops arms och drack lite öl och annat. Därefter gick vi vidare till Norra hamnen och Pub Ro där vi åt lite mat. Sen gick vi vidare i blåsten in mot stan igen där vi gick till Utposten och sen gick jag, Johan, Sandra och Ludde vidare till Zoo bar. Kvällen slutade på Harrys med dans och skoj till kl 02.00.

I söndags tog vi en låååång promenad i dalen och ut i Sundvik och Ålabodarna. På kvällen tog vi en kvällspromenad med mamma och pappa på stranden. Mysigt!















Vägning

Fick väga mig idag istället eftersom jag inte är hemma imorgon som är min normala vägdag. I vilket fall hade jag gått ner -0.4 kg vilket innebär totalt 2,7 kg sen jag började för 4-5(?) veckor sen! Härligt värre.

2 studentmiddagar och ett bröllop

Jahapp då har jag avverkat två av veckans tre höjdpunkter; Nadjas student i tisdags och Siris student igår. Nu är det Maria och Johans bröllop kvar och det kommer bli alldeles...alldeles underbart!
Här kommer ett gäng med bilder från senaste två dagarna:

1) Nadja öppnar presenter
2) Finfina Nadja!
3) Maten på G hos Ann och Ulf
4) Småkillarna fick ta igen sig lite innan festen satte igång....
5) ...jaja, jag var väl inte sämre än att jag också fick ta en tupplur innan...=)
6) Studenterna på ingång med skärgårdsbåten.
7) Mottagande på trappan
8) Tove och Robin
9) Uffe med Siris plakat.
10) En nybakad student!
11) Ann blåste såpbubblor som en besatt.
12) Tjejerna i raggarbilen
13) Ines ville busa lite med Herman i köket.
14) Matborded - NAJS!
15) Moi
16) Johan fick ta igen sig efter maten - igen.
17) Tårtan i form av en studentmössa.
18) Ann sparkar igång festen!





Student

Happ så var det igång igen. Sjungom studentens lyckliga dar och det där. Välkommen till arbetslöshet och finanskris! Nej, nu ska jag vara positiv, man får iallafall lite skivor att gå på där det serveras mat och dricka =)

Imorgon bilr det Siri-student sen efter det kalas och fest och på torsdag tar vi vårt pick och pack (denna gången ska jag komma ihåg att ta med Johans väska också, inte bara packa den och lämna den på sängen hemma) och drar ner till Glumman. Vi ser fram emot Sofiero, bröllop och Helsingborg. Ska bli juvligt! Är sexdagarsledig, så härligheten slutar inte när vi kommer hem på söndag, jag är dessutom ledig en hel dag till efter det =)

Helgen

Varit ledig i tre dagar och såhär har väl dom sett ut:
Fredag. Minns knappt, vad gjorde jag? Jo just det. Efter att Johan kommit hem från jobb så tvättade vi en sväng, sen svirade vi om tilll finkläder och åkte ner i stan och satt på Nivå ett par timmar med Nadja, Siri, Amanda, Robin och Tove. Massa danskar och andra marina millitärer ute eftersom NATO har någon övning runt Karlskrona.
4000 millitärer i stan, hej hopp! Kul tyckte man i början när det vimlade av stiliga uniformsklädda herrar, mindre kul när en av danskidioterna gav Robin ett knytnävslag för att han frågade danskidiotens kompis kompis som satt 2 personer i från honom, vad som fick honom att tro att han fick slå hans flickvän i rumpan.
Idioten som slog hörde inte ens vad Robin frågade hans kompis kompis, han såg bara att Robin böjde sig fram mot kompisens kompis och det räckte tydligen. Det var liksom pölsen som fick korvbrödet att rinna över och därför tyckte han att han hade rätt att ge honom en smäll.
Som tur var kom 3 vakter på 5 sekunder och tog ut idioten och hans tafsande kompis. Alla var förbannade, jag ställde mej upp och tänkte "om nån annan jävel försöker slå nån, då jävlar i gatan sparkar jag upp kulorna i halsen på dom".
Tur för dom att ingen slogs mer. Danskidiotens kompisar bad om ursäkt till Robin och sa att deras idiotkompis verkligen inte var någon representant för den danska marinen.
Cool som Robin är så rörde han inte en fena, spände bara ögonen i idioten. Idioterna fick komma in sen igen och störigt nog så high-fivade alla killarna med dom när dom kom in. Typiskt grabbigt, men jag tror inte dom menade att det var bra att han slog till Robin. Han fick en rodnad framför örat och blev lite svullen, annars var det ingen större skada skedd.

Lördag: Igår var det slapp hela dagen, åkte ner en sväng till stan med Tove och hennes kompis Karin och fikade på världens bästa Waynes. Köpte en strandväska och en Pandoraplutt i form av en jordgubbe nu när det är sommar! På kvällen var det ju fotboll, men ingen av oss var speciellt überintresserade. Vi hade på TV:n i bakgrunden. Tove, Karin och Siri kom hit och åt pizza och sen spelade vi Alias och åt chips och godis. Härligt värre. Kollade på TV till halv två och Siri somnade på soffan.

Söndag: Hängig idag igen, den här jäkla förkylningen vill verkligen inte ge sig! Har inte tränat på 2 veckor nu, skittråkigt. Men men, blir nog snart frisk igen.  Ikväll blir det middag i Torskors, skönt så man slipper tänka ut någon mat....=)
Här kommer lite bilder från senaste dagarna.

(slänger in en bild från mitt lår efter att kiropraktorn skrapat där också precis som hon gjorde med skinkan för några veckor sen...aj.)




CSI vs. Miljöpartiet


  Gil Grissom?
                                                                                            Peter Eriksson?

Vägning

Jahapp, igår blev det vägning då som jag nu bestämt mig för, vägning varje fredag inför helgen på gott och ont. Blev -0.4, inte mycket, men en del iallafall! Har nu gått ner 2,3 kg på några veckor. Härligt. Inte mycket som sagt ,men jag är iallafall på väg! Kämpa på, hej och hå!



Tappat (b)rösten

Har tappat rösten idag. Johan tycker det är skönt för då blir det lite tyst. Får väl se hur kul han tycker det är när dagen är slut och inte ha någon att prata med. Men nu är han på jobbet så då bryr han sej inte =)
Blev hes som attan igår och lät som en kråka,patienterna undrade vem jag hade skrikit på. När jag vaknade av att telefonen ringde idag tänkte jag kraxa fram ett "hej det är susanne" men det blev istället "eej....hrrrrm....eeeeej....de...sussn." Kvinnan i andra änden undrade nog vad det var för en bakfyllesjuk människa hon frick prata med. Hon fick fram sitt ärende iallafall.

När jag var liten skulle vi fråga om vägen när vi var på camping. Så rullade pappa ner rutan och frågade en tjej som var utanför vart vi skulle, tror hon var brevbärare eller har iallafall fått för mig det. När pappa frågat henne höll hon för halsen och sa: "Ni får ursäkta mej, jag har tappat rösten"
Jag satt i baksätet och tittade noga på tjejen,kunde inte se något konstigt med henne, allt satt där det skulle. Diskret som jag föddes sa jag högt till mamma i framsätet: "MAMMA VARFÖR HAR HON TAPPAT BRÖSTEN?!" 

Tur man har BH om dom skulle falla av en dag.

Skitlandsting

Nu är det bestämt. Varannan helg ska vi jobba och börjar veckan före midsommar. Snart alltså. Jag vet inte vad jag ska säga. Kan man tappa sugen mer? Kan man bli mer ointresserad av att jobba? Kan man önska mer att man jobbade med något annat - något meningsfullt där man får lite cred för att man gjort ett bra jobb? Ingen tackar mej om jag har plus 7 timmar på flexen - det bevisar bara att jag jobbar mycket övertid, betyder ingenting i praktiken. Har jag minus 7 timmar eller plus 7 timmar har ingen betydelse trots att skillnaden är ganska stor. Enda skillnaden är att samvetet tar en törn när jag går hem tidigare trots att jag har minus. Men fortfarande är det helt betydelselöst.

80 vikarier ska gå och troligtvis även fast personal. Jag jobbar 80% och vet inte hur risigt jag ligger till. Ingen vet. Man vill ha dom som jobbar 100%. Dom som jobbar 100% och jobbar varannan helg, jul, nyår, midsommar, påsk, pingst, nätter, dagar och kvällar. Sjukhusdirektören jobbar kontorstider och på frågan om hon någon gång jobbar helger eller obekvämt svarar hon: "Njäääee...men jag tar ju jobbet med mig hem i huvudet. Jobbet lämnar ju aldrig mej om man säger så." För vi tar ju inte jobbet med oss hem, nej nej. När vi öppnar dörrarna från avd. 48 flyger arbetsdagens bekymmer iväg likt två små älvor. My ass.

Jag blir så jävla less. Tycker det är riktigt tungt nu, inte alls kul nånstans. Trist att jag alltid velat jobba med detta och när jag väl kommer hit är det som att slå  huvudet i en vägg efter 2½ år. Hur kan man tröttna på något man längtat efter hela livet, efter bara 2½ år? Det säger väl en del om arbetssituationen. Vet inte ens om jag är sugen på att söka någon annanstans eller byta bana helt. Parkarbetare, jordgubbsplockare, dagisfröken, fritidsledare, stenläggare, truckförare eller vad som helst. Kanske skulle ta upp min gamla karriär som tomatplockare i Kvistofta. Ska ringa R. Rumpa och kolla om han har några rader som behövs plockas.



Det går trögt nu

Har inte så mycket motivation till att skriva här nu, men några rader kan jag väl få ner. Är lite sjuk idag, igen. Förkyld som bara den, lockk för öronen och täppt i näsan. Städade i morse och då rann svetten om mej. Tog 2 Alvedon och cyklade ner i stan för att köpa nässpray eftersom min tagit slut och jag är nässpraysnarkoman. Fick för mej att jag skulle köpa bikini, men ack så fel jag hade. Provade en jättefin som givetvis gjorde att jag såg ut som en kassler. Så tråkigt! Denna belysning som är i provrummen hjälper inte direkt till för att smickra ens läckra kropp. Well, det är väl bara att kämpa på med kalorier och annat och hoppas på att man kan köpa en ny bikini till beach 2015....

RSS 2.0