Åh, skåne

Idag har dagen spenderats på Sofiero Slott. Tyvärr hade alla blommor torkat igen och dött och kvar fanns bara gröna blad med bruna, intorkade små skrumpna saker. Slottets blomsterträdgård hade iallafall några fina blommor kvar att ta kort på, bilder utlovas! Just nu sitter jag och småfryser och är mätt och belåten från en dag av massa god mat (bla Italiensk glass från Viken, kladdkaka på slottet och grillat med nypotatis och chevresås till kvällsmat). Gårdagen var också underbar. Vi gjorde Helsingborg med vännerna. Najs. Smakade på den godaste drink jag någonsin druckit; strawberry daiquiri. Krossad is, jordgubbar, ljus rom och jordgubbslikör. Det var som att suga i sig en stor jordgubbe och spriten smakade man inte. Härligt härligt men farlig farligt. Imorgon blir det hemfärd för att återkomma snart igen.

Tjingeling!

Juni 2006

För 2 år sen var det 4 dagar tills vi skulle flytta in i vår gemensamma första lägenhet. För 2 år sen var det 3 dagar tills vi fick Tobbes diagnos.  Han låg på sjukhuset för 2 år sen. Genomgick CT, ultraljud och biopsier. Vi trodde/hoppades på att det bara skulle vara en vätskecysta som doktorerna sa att det kunde vara. Men icke. Suck. Sicket skit.

Hemma hos Maggan och PG på kubbturnering sommaren -06.

I need a break

Phu.Idag har jag jobbat för tredje dagen i rad. Vaknade dessutom i morse och fick för mej att klockan var 05.44 (alltså en minut innan jag skulle gå upp). Låg och mornade till mej, sträckte på mej och andra förberedelser för uppstigning. När jag tittade på klockan igen insåg jag att hon inte var 05.44 utan 04.44. Jag hade alltså börjat väcka mej en timme innan jag skulle. Somnade om utan problem. Ska jobba imorgon också...usch vilken vecka jag har lagt! Imorgon blir det även den omtalade kubbturneringen i Oxlehall. Ska bli underbart. Jag har laddat hela veckan. Peppat mej själv och tränat kubbmusklerna.
Kom hem idag och sov en sväng. Lagade mat; hemmagjorda biffar med champinjonsås, potatismos och lingon. Nej, kanske inte direkt någon Anna Skipper-mat, men jag har varit såååå sugen på detta länge nu. Gott gott. Fick sedan ställa mej och diska ett berg, men som tur är har man ju en liten diskmaskin nu för tiden som hjälper till lite. Skönt.
Efter diskningen målade jag färdigt garderoben. Tappade intresset mot slutet och visst, det blev kanske lite slarv på vissa ställen, men jag orkar faktiskt inte engagera mej i om det finns droppar av målarfärg i luckorna inne i min garderob. Det känns liksom mindre viktigt.

Glumslöv till helgen. Danmark, Väla, Kompisar. Så ser schemat ut. Ingen jag har ringt till har svarat, dock. Mina Glumslövsvänner: Vilka hänger med på käk på Harrys och sedan Hamnpaviljongen på lördag? Ring mej så jag kan boka så fort som möjligt!

Tjingeling.

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei ett quiz!

Snor Saras frågeforlulär rakt av och svarar här (tar bort vissa frågor som jag anser tradiga):


1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag gick första året på västervång. Ska man vara riktigt noga så var det sommarlov mellan åttan och nian och vi hängde stenhårt med Fredde  och Dalle i Idas källare. Mycket roligt. Hm..för tio år sen. Näh...det är väl det jag kan komma på.

2. Godis jag gillar:
Eh. Choklad. Och....choklad. I nästan alla former.

3. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
Köpa ett fint hus som inte behövdes renoveras allt för mycket. Betala av CSN-lånet. Gått ner i % och jobbat mindre och njutit mer. Skänkt pengar till cancerforskning och typ....djurhem. Äh vad töntigt det lät. Jag hade skänkt pengar till någon organisation. Resten hade jag satt på nåt fint konto.

4. Städer/orter som jag bott i?
Glumman, Karlskrona, Torsås




Min långa dag på Långö

Eller ja, till viss del på Långö iallafall. Mesta delen av dagen har spenderats på sjukhuset. Det ligger inte ens på någon ö. Tror jag? Äh,vem bryr sej. Jobbat som sagt, dagen avslutades med en vårdplan kl 14.00 - 14.30. I normala fall brukar det vara lite trist att vänta på en vårdplan hela dagen, men det gick så snabbt och bra så i didn´t mind.
Efter jobbet åkte jag hem, tog på mej träningskläderna och gick ut på en rask promenad i stoooooooorm (nästan iallafall). Blev alldeles svettig och äcklig. Kom hem, duschade, åt en macka. Kokte lite rabarberkräm som jag ska avnjuta senare ikväll. Åkte till Maxi och handlade lite. Lagade kvällsmat och nu sitter jag här. Mätt, trött och sugen på rabarberkräm. Snart min mage. Snart!

Jobbar hela veckan. På fredag blir det traditionell kubbturnering i Oxlehall med Tobbes släkt. Väldigt livat brukar det vara. På lördag åker jag till Glumslöv och hälsar på kompisar, Väla, Mamsen och Papsen och givetvis HP.

Häpp, kräm var det.  Tjingeling!

Åh vilken lång dag

Nu är klockan över tio. I normala fall brukar jag känna mej ganska trött vid den här tiden, speciellt med tanke på att jag ska ta mej ur sängen kl 6 imorgon. Men jag är helt pigg. Vill inte alls gå och lägga mej. Har gjort rätt mycket idag, känner mej nöjd med det. Nu blir det hard work tisdag-fredag. Blärk. Men men..lönen kommer till helgen och då åker jag nog hem en sväng fre-sön. Tänker suga på den karamellen ett tag och se om jag vill åka hem eller pyssla i lägenheten. Jag vill helst åka hem, men jag borde vara i lägenheten. Men herregud. Lägenheten står väl kvar när jag kommer tillbaka och jag ska inte flytta därifrån inom en snar framtid. Glumslöv - here i come.

Checklistan

Jaha då har ganska mycket av dagen gått och det jag hunnit med från tidigare nämnd checklista är som följer:
  • Tvättat
  • Dammsugit och dammtorkat
  • Åkt och köpt en metallgrej till garderoben som var för liten (varpå jag blev förbannad och spottade ur mej en svordom eller fem)
Jag har inte orkat måla, har träsmak i munnen av allt jäkla målande. SÅ tråkigt! Men visst, det blir ju fint när det är klart. Har man ingen inspiration kan man lika gärna skita i det. Iallafall idag.
Istället har jag organiserat mitt städskåp och lyckligt konstaterat att istället för att trycka in alla småprylar man har i ett städskåp så går det jättebra att utnyttja alla de små lådor som jag inte insett fanns i skåpet. Great! Saknar ett medicinskåp bara. Nu står alla mediciner på en hylla i städskåpet. Men men..man kanske kan köpa sej nån form av låda eller nåt.
Häpp, nu vaknas det bakpotatis med Keso och grönsaker. Någon som vill ha? Come and get it!

Så här vill jag se ut nu



För denna dagen var ganska varm och ganska skön att sitta i en bikini och gassa i solen. Även om jag inte gillar att visa mej i bikini. De´ ni!     








Kan inte bli mycket bättre

Sitter just nu på min första riktigt lediga dag på länge känns det som. Har inget jag måste iväg på och ingen lägenhet som ska flyttstädas. Inte många telefonsamtal som måste ringas. Däremot är min ambition denna dag följande:
  • Måla klart i garderoben
  • Köpa en sån där metallgrej man har på stången i garderoben så den inte sviktar
  • Måla luckorna i köket
  • Tvätta
  • Dammsuga och dammtorka min skitiga lägenhet.
Men först ska jag sitta kvar på balkongen en bra stund och njuta av 20-gradig sol. Underbart.

Trötter

Efter en lång dag har jag faktiskt tagit met ett välbehövligt bad i mitt badkar (som jag egentligen inte vill ha). Det var rättt skönt och höften blev bättre. Jag är som en gammal kärring som får ont i höften om jag går för mycket,sitter för länge eller står upp mer än 10 minuter. Suck..man är inte 20 längre...höhö. Har varit hos tant doktorn och blivit betittad på mina lustiga utslag under armarna. Granuloma anulare tydligen. Dom vet inte vad det är, varför man får det och det finns ingen behandling. "Det blir 80 kronor". Jo tjena.

Idag har midsommar spenderats hos Mia i Svartsjömåla. Åkte hem tidigt dock, upp kl sex imorgon och jobba...uuh..men men..man får tänka på att det är stohelgsob hela helgen. Najs. Lite extra i plånkan. Häpp nu jäklar är det dags för sängen. Tjingeling.

Finally

Äntligen har jag fått mitt internet och sett till att föra över bilder från kameran till datorn. Najs. Orkar inte skriva om allt som hänt, men kort sammanfattat kan man väl säga såhär:
* Flyttat
* Ludde på besök
* "Lillebror" Per tog studenten
* Ronneby Brunn med AnnSofie vitamin
* Midsommar hos Mia i lovley Svartsjömåla


Ett spa...

..två brudar, en jeltzin, 8 cider och en silverhanne kan bara inte gå fel. HELL YÄH!

Välkomna till kirurgen avd 48!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1170854      <---Klickaaaa

Sista natten på Svalgatan

Sista natten nu i natt. Sen kommer jag aldrig bo här igen. Tack och lov? Jag tror nästan det. Mycket har hänt i denna lägenhet. Inflyttningsfest och glädjerus är inte två av de saker. Kräkningar, svettningar och tumörfeber är tre av de saker som man stått ut med här. Sista natten och jag sover själv. Minns första natten. Då sov jag också själv. Vi flyttade in en torsdag. Eller Tobbes föräldrar flyttade till oss på torsdagen. Vi var på sjukhuset och fick reda på att Tobbe hade cancer. Eller diagnosen fick vi reda på dagen innan vi flyttade in, på onsdagen. Han opererade bort den sjuka testikeln på fredagen. Jag sov själv första veckan. När Tobbe kom hem bröt han ihop vid matbordet. Han kom hem till en helt nymålad, nytapetserad, möblerad lägenhet. Hade inte fått vara med om någonting för han hade så ont och sen låg han ju i fuc*ing Linköping hela veckan. Tänk att min tid på Svalgatan både börjar och slutar utan min Tobbe. Men han sa till mej att jag skulle flytta så fort jag kunde efter han hade gått bort. Han tyckte jag skulle flytta till Helsingborg, men jag sa till honom att jag ville stanna i Karlskrona för jag trivs så bra på mitt jobb. Så jag har absolut inte dåligt samvete för jag flyttar. Att vi pratade om allt gör saker och ting så mycket enklare. Jag har som sagt lämnat vissa saker till hans föräldrar, men vissa saker kommer alltid finnas med mej; bilder på honom/oss, tavlor, hans Lasse Åberg-glas, hans tavla från Jie som det står "Idag är första dagen av resten av ditt liv". Den tavlan har jag alltid framför sängen så den texten är det första jag ser på morgonen. Jag har ju även de halsband jag fått av honom, berlockerna i mitt Pandora-armband, förlovningsringarna som jag ska forma om och göra ett halssmycke av, stjärnan som alltid kommer finnas på min fot som jag lovade att göra för honom när han gått bort och framförallt finns han alltid i mitt hjärta och tankar.
Ojoj mycket tankar såhär mitt i natten. Nu ska jag sova några timmar sen går flyttlasset.

Tjingeling från Svalgatan.



Phuuuuuu

Herregud...jobbade kvällen igår, dagen idag. På nåt vis har jag ändå lyckats packa ner nästan hela min lägenhet i Torsås. Påsar och kassa fyller upp hela lägenheten. Lämnade lite av Tobbes saker i Oxlehall idag också. Kändes både jobbigt och skönt. Likadant med flytten. Både jobbig och skön. Mest skön. I köket i nya lägenheten är det inte massor kvar (äntligen). Det är nästan färdigmålat och om ett tag ska golvet läggas. Det orkar vi inte med nu. Har fått så mycket hjälp från mamma och pappa och mina vänner, vet inte hur jag ska kunna tacka! Utan dom hade jag stått och kliat mej i huvudet med en målarpensel och inte vetat hur jag skulle göra.

Tack tack tack tack!



Slipa slipa slipa

Oh my God, nu är jag inne på luckorna i köket. Slipa som en galning. Skruva loss handtag...tur man har folk som kan hjälpa en lite! Mitt mål är att luckorna iallafall ska vara slipade till på lördag när flyttlasset går. Men det kommer jag klara. Sen kan man måla och så efteråt ju. Spenderade förmiddagen igår med att packa ner det mesta i min gamla lägenhet. Nu är det "bara" halva köket kvar, förrådet och kläderna...Suck..men men. Nån gång blir man väl färdig! Har inte hört något om någon som vill ha min lägenhet, men jag hooooppas att det kommer snart!

RSS 2.0