Ledig, sol och en mysig balkong!


Ballen

Jahapp, hoppade upp vid åtta-tiden och gick och plockade lite innan jag käkade frulle. Sen fick jag för mig att ta tag i balkongen på allvar och åkte till Torskors och hämtade balkonggolvet som legat där i 7 månader eller nåt. Tog max 2 timmar att lägga hela golvet och det blev superbra! Det är ekgolv med inslag av stenplattor lite här och där. Ganska stor skillnad va?;)


 



Tillbaka i Blekinge

Jahapp så har första veckan av min semester gått och det återstår ännu 3 härliga, soliga veckor kvar! Har egentligen tagit det ganska lugnt i veckan som gått, men ändå hunnit med att träffa dom flesta. Gör som jag brukar när jag inte orkar skriva en hel utläggning; lägger ut bilder och skriver små kommentarer under..!

Semestern började med dunder och brak hos kusin Vitamin i husvagnen i Sölvesborg!

 

Sen väntade mamma med champagne och chokladdoppade jordgubbar, prinssesbröllopet till ära!

På söndagen döptes den andra kusinens nytillskott. Mycket söt!

På måndagen väntade äntligen den traditionella cykelturen på Ven. Mindre folk än vanligt men precis lika mysigt! Det var jag, brossan och brossans namne Fredrik som cyklade runt.

En mycket najs fika intogs innan vi grillade sönder oss fullständigt!

Åkte till Helsingborg för en fika med Johan S och Ludde. Kärnan!

Emilia, 3 år, fick ett städryck och gick loss på bänken med skursvamp och vatten...

..sen gick hon över till pappas fötter som var skitiga, men tjänster innebär...

 

...gentjänster!

 

Midsommar på Bo01 i Malmö;XL jordgubbstårta, öl och maaaassor med mat...!

Jag med Turning Torso i huvudet.

 

Förutom ovanstående har jag även hunnit med att träffa mina fina vänner hemma hos Maria, åkt till Ystad en sväng med Johan och sprungit en morgonrunda i Glumman vid tre tillfälen! Men det har jag inga bilder på. Men jag lovar fler bilder under resten av semestern!




Sovdag - moi?!

Jag brukar oftast kliva upp mellan åtta och nio på morgonen och känna mig utvilad. Idag hade vi takläggare på grannens tak som började slänga gamla takpannor från taknocken ner till en gubbe som slängde dom i en tom container. Tomma containrar som man slänger tegel i låter ganska mycket. Och ekar. Takplattor som kasar ner från nocken till en gubbe som slänger dom i container skrapar ganska högt. Man kan säga att jag vaknade vid halv åtta av följande "väckarklocka":

SKRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP......DOIIIIIINK!....SKRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP......DONK! SKRAAAAAAAAAAAAAP.......DOOOONG!

och så vidare.

Gick upp, sprang min 4 km runda och hade en helt oplanerad dag framför mig. Jag tyckte det var tråååkigt och började dammsuga. Det blev inte roligare. Försökte få kontakt med mina vänner men dom jobbade eller var bakfulla. När jag inte hittade något att göra slutade det hela med att jag la mig i soffan och somnade två timmar. Då gick iallafall tiden! Ikväll har jag träffat Johan och Ludde på Waynes i Helsingborg. Mycket trevligt-som vanligt!

Imorgon väntar en eftermiddag med Tobbes syster Jenny och hennes karl. Ska bli väldigt trevligt!

Ven

Jahapp imorgon blir det bara 15 grader och växlande molnighet, men jag och min bror gråter inte för det! Imorgon ska han och jag och hans kompis Fredrik nämligen lämna fastlandet för att bege oss mot Ven och dom traditionella gula cyklarna. Ska bli mycket trevligt! Det var 2 år sen jag var på Ven och det är sååå mysigt när det blir av! Ska upp vid åtta och se om mamma kanske hinner slinga håret på mig, men det får vi se. Vi ska handla picknic och dricka på Ven sen cyklar vi bara omkring till random places.

Nu ska jag somna!

Semester

Nu har jag äntligen semester! Igår gick jag mitt sista pass och åkte därefter till Campingen i Sölvesborg för att möta upp med min lilla kusin för att ha tjejfest. Väldigt livat och glatt! Åkte därifrån vid elva i morse och har sedan varit på resande fot nästan hela dagen...Tåg från Sölvesborg-Kristianstad. Där byte till buss pga arbete på spåret mellan Kristianstad-Höör. Tåg igen från Höör-Lund. Där mötte jag upp med min bror och vi tog en liten lunch och snackade skit och planerade inför midsommar. Det kommer mest troligt att bli en succé! Sen for jag mot Landskrona och en mor som agerade taxi mot Glumman! Missade inte Victoria och Daniel givetvis, och vi drack mousserande vin och chokeladdoppade jordgubbar. Nu slappar jag bara och retar mig p[ att [,' och ; har flytt datorn. Om ni undrar menar jag de tre sista bokstaverna i alfabetet...vet inte vad som hande...datorn stannade precis upp lite, sen forsvann bokstaverna...retfullt!

Äntligen sommar!

Idag har det för första gången på riktigt varit ordentlig sommar! Har legat och grillat mig på balkongen mellan 13-16 med vissa avbrott. T.ex. när rörmokaren kom helt oväntat och jag halvnaken sprang omkring i lägenheten och letade efter något att skyla mig med. Båda våra toaletter rinner hela tiden och rörmokaren instämde till fullo om att ett stambyte verkligen skulle vara på sin plats. På stora toaletten är hadfatet sprucket och toastolen har också en spricka. Rören är uråldriga och dom började prata om stambyte för 6 år sedan så det känns som dom skulle komma till skott nu...

Sen jag kom hem...

...har mina ambitioner varit:
  • Städa köket; dvs plocka upp, dammsug, tvätta golvet.
  • Ät något nyttigt.
  • Jogga/träna på friskis/promenera.
det jag har gjort är:
  • städat köket; plockat upp, dammsugit och tvättat golvet. Två gånger!
  • solat på balkongen 2 timmar.
  • somnat på balkongen en halvtimme.
  • ätit två Ballerina kladdkaka med juice (inte lika gott som att doppa i mjölk!) och 2 rutor blockchoklad (jag fick akut blodsockerfall..)
  • Gjort en pastasallad med kassler och fetaost. Bubbelvatten till. Ätit densamma.

Verkligheten skiljde sig lite från ambitionerna, men någon liten likhet kunde man nog finna?! Sista ambitionen var ju att träna/jogga/promenera men jag är sååååååååååååååå omotiverad! Friskis har kanske 3 pass i veckan nu på sommaren, jag känner inte för att gå för det tar för lång tid och jag känner inte för att jogga för att...jag känner inte för det. Himlen kan inte bestämma sig för om det är molnigt eller klart och ibland är det storm och ibland är det stiltje. Dessutom ser det mycket varmare ut än vad det egentligen är och det är lurendrejeri! Men imorgon jobbar jag kväll och då börjar jag nog dagen med en 5 km-promenad iallafall. Imorgon ska jag göra det..! =)

Stockrosorna part II

Idag åkte jag till Blomsterlander och införskaffade 3 st stockrosor med mamma i luren (någon måste ju guida mig bland växterna, jag vet bara att växter är gröna, har blommor ibland och behöver jord). Kissnödig som f*n var jag, fick kniiiiipa och kniiiiipa och jag hittade varken dom förbannade stockrosorna eller någon personal som kunde hjälpa mig.
Hade gått på Willys först och var som sagt extremt kissnödig och såg att det fanns en toalett där inne. Såg att en kille hojtade till sin mor att han gick på dass (han var väl typ 17-18 år, varför skulle hon vilja veta att han gick på toa? Eller halva resten av affären för den delen..) Jag brydde mig inte nämnvärt utan stod kvar i kön, betalade mina varor och frågade om man behövde nyckel till toan, men det var bara att gå in. Jag öppnade dörren och kom in till ett tvättrum där jag till min glädje såg att dörren till toaletten var olåst. Öppnade dörren och där satt väl killen och tittade upp lite halvglatt på mig, troendes att jag var hans mor som typ skulle..torka honom?! Jag trodde ju han gått ut från toaletten, men nej nej han väntade på mamma! Jag mumlade "ursäkta" och knep igen min besvikna blåsa som förberett sig på alla sätt att få slappna av.

Iallafall.

Väl inne på Blomsterlandet hittade jag till slut stockrosorna,men jag skulle vilja ha tag på svarta och det fanns såklart inte. Tog 3 stycken djupröda plantor istället. Köpte även blomjord och en balkonglåda att ställa dom i. Kom hem och inväntade svärfamiljen som skulle äta paj. När Ann kom hit berättade jag om stockrosorna för henne och då klämmer hon ur sig "Men oooj, varför frågade du inte mig? Jag har massor med stockrosor! Jag slänger dom för jag har så många. Svarta, gula och allt möjligt!" Så Ann har svarta stockrosor som jag kan få av henne! Tänkte sätta dom på den andra spaljén så blir det en vägg med svarta rosor och en med röda. Stiligt!

Halva köket klart

Nu är lite mer än halva köksgolvet lagt. Det kommer bilder när allt är klart! Kl 17.00 kommer Johans föräldrar och systrar på fika och då ska golvet vara lagt och möblerna på plats. Får väl se om det blir så! Tänkte bjuda på rabarberpaj och vaniljvisp. Gott gott...!
Idag är väl solen lite mer med i spelet,men vinden har inte lugnat sig nåt nämnvärt...14 Juni och inte ens en tanke på en dag på stranden har slagit mig i varken maj eller juni. Semestern börjarom 4 dagar och vill vi ha sommar och sol!

På en strand i Ystad -09



Jävla trappor.

Ibland önskar man att det fanns iallafall en liten hiss i vårt trapphus så man slipper kånka ihjäl sig upp för de tre sega,branta och svängda stentrapporna...! Idag har jag kånkat upp alla 11 förpackningarna med golv som väger ca 15 kg vardera. Sen har jag kånkat ner det gamla golvet som Johan bröt upp medans jag bar upp det nya. Nu är hela gamla golvet borta och slängt på tippen, Johan har börjat lägga det nya och trots att han bara kommit till tre längder så ser man att det kommer bli riktigt snyggt. Jag har fått order om att hålla mig ur vägen så jag skulle sola lite på balkongen (i stormen, men solen skiner ju iallafall) men det höll bara i ca en halvtimme innan himlen blev jämngrå och om möjligt började det blåsa ännu mer så jag gick in igen. Jag som hade smort in mig och allt...
Nu står vår dryga gamla spis i hallen och tar plats. Ingen har velat köpa den så nu har jag ändrat annonsen på Blocket och skrivit att jag skänker bort den till den som kan hämta den snabbt. Helst vill jag INTE släpa ner den för trappan, den nya spisen bar jag och Jonas upp och dom är ju extremt otympliga.

Ikväll, när Johan lagt så långt han orkar ska vi nog ta oss in till stan och ha våran date-night. Vi har gjort en deal att vi en gång i månaden ska äta ute, bara han och jag. Men det ska inte kännas tvunget eller att vi måste bestämma ett datum i förväg, vi ska känna för det och det har vi gjort i 2½ år! Mycket mysigt och bra.

Nähäpp, jag får väl utfodra hantverkaren lite nu...

Stockrosor

Jag är expert på att döda blommor och växter men egentligen tycker jag det är rätt kul att pyssla med dom. Jag vet bara inte riktigt hur jag ska göra. Nu hade dom rea på stockrosor som jag älskar på Blomsterlandet. 20:- för en planta! Vi har ju redan 2 spaljeer på balkongen som man skulle kunna binda upp dom i när dom växer upp. En på jobbet sa att dom växer ganska fort så köper man plantor nu hinner det bli blommor i sommar. Man kan ju bara köpa 2-3 stycken till en början för att se om jag kan få dom att överleva...Har faktiskt haft min Salix (vide) på balkongen i säkert 4 månader och den har både slagit ut och blivit grön och fin så helt värdelös är jag väl inte på det! Kolla vad snygg den svart stockrosen är!








Ledig helg

Jaha så har man sex lediga helger att se fram mot! Nästa helg börjar nämligen min semester och det ska bli NAAAAAAJS! 4 arbetspass kvar, sen är det tack och good bye till kirurgen i 4 veckor. Gött! Jag hoppas bara att puckot som ordnat en höststorm mitt i sommaren går hem och drar täcket över huvudet och låter solen komma fram nu.
Idag har vi handlat golv till köket och hallen ("näe, nu tänker vi inte göra nåt mer med lägenheten..." yeah right.) och det gick faktiskt under 3000:- för båda två! Samma golv ska vi ha så det bli lite enhetligt. Ett ekgolv med grov känsla, laminat som passar i köket.

 

Så imorgon ska Johan roa sig med att lägga golv i köket och jag ska roa mig med att plocka bort all skit som står där nu och sedan hålla mig själv undan från hantverkaren för att slippa bli utslängd från balkongen. Planen var att jag skulle lägga balkonggolvet men eftersom det ösregnar, stormar och är 10+ grader så säger jag Tack, men nej tack...

Efter golvhandlandet åkte vi hem och somnade en sväng. Det är så himla skönt att vila efter att man jobbat dag! Har gjort det sen jag började jobba när jag var 17-18 år. Man får ny energi. Därefter gjorde jag hemmagjord pizza och Johan hade förberett sin goda pizzasallad som var ljuvligt gott. Till detta tittade vi på nysläppta "Sherlock Holmes" på film. Mycket mysigt och trevligt!

(Mamma om du undrar: Jag ringde hem till er idag, men batteriet i hemtelefonen dog, därför ringde jag bara en signal. Jag ringer imorgon. Puss och kram <3)

Nu blir det mörk choklad och ett glas vatten. Party!

 


Irritationsmoment

  • suck
  • stånk
  • stön
  • SUCK
Det är kul nästan jämt.

Tur att man har underbara kollegor som piggar upp en i höstrusket när vinden viner.

Jobbelijobb!

Jahapp, ännu en dag på kirurgen väntar. Hade tänkt gå en promenad nu på morgonen, men eftersom det är Juni med höstväder så var jag ganska osugen. Det känns inte som sommar någon gång i år. Max 3 dagar har det varit riktigt balkongväder. Inte ens strandväder har det varit. Sååå tråkigt!
En bra energikick på morgonen var att jag satte på Johans må-bra-låt (Shapeshifters, "Lolas theme") och jag kunde, efter att Johan satt igång låten med sina högtalare , inte sitta still utan flög upp och började shejka loss i vårt röriga extrarum. Efter några sekunder kunde inte heller Johan sitta still utan hoppade upp han också sen clubbade vi loss här tills låten var slut. Energi!




Längden

Kollar på en dokumentär om en lång tjej på TV3 nu. Hon är 1.95 och skitsnygg.
Jag har alltid avskytt att vara lång. Jag kan tycka att jag är snygg när jag är hemma och till och med känna mig säker i ett par skor med 3-4 cm klack. Men så fort jag kommer in på krogen känner jag blickarna som bränner och hur killarna tycker att jag är extremt lång (nästan slår i taket, får ducka i dörröppningarna enligt dom då..) och tjejerna fattar inte vad jag gör ute på krogen över huvudtaget med dom långa skrangliga benen och den stora hyddan (som knappt ens kommer in genom dörrhålet utan att behöva pressa mig in.)

Också ser man denna snygga tjej i dokumentären som har jättebra självförtroende fast att hon får handla skor i butiker för transvestiter för hon har stl 45 i skor.

Jag tycker alltid att andra långa kvinnor är skitsnygga - nästan oavsett kroppsform. Jag tycker dom liksom ser ut som riktiga kvinnor. Ordentliga. Och dom ser alltid så stolta ut. Om dom sträcker på sig då. Jag har alltid sträckt på mig för då ser man inte lika lång ut.

Jag önskar att jag hade haft bättre självförtroende när det gäller längden. Alla tror att jag har bra självförtroende men det har jag inte direkt. Inte gällande längden och min storlek iallafall. Ska jag på en fest är jag skitnervös när jag ska hälsa på folk, vill helst att dom ska få reda på i förväg att jag är lång ("Ja, och sen kommer Susanne också. Hon är lång." och sen antecknar intresseklubben). En kompis säger precis samma sak om sin hudfärg (hon är mörk i hyn). Hon vill också att folk helst ska veta detta, men det sitter i huvudet på henne själv.
Helst sätter jag mig ner så fort jag kan på ett nytt ställe och håller armarna i kors över magen för jag vill ju herregud inte att någon ska märka att jag är lång och dessutom tjock!

Självkänslan går lite upp och ner beroende på vem jag umgås med. Är jag med mina vänner kan jag tycka om min längd, men det är när det kommer till främlingar som jag blir osäker. Jag vet att dom förmodligen inte bryr sig, att killarna på krogen för det mesta tycker det är häftigt med långa tjejer (då kan man bli basketproffs) och att tjejerna på krogen tycker det är snyggt att vara lång (då kan man bli modell) att mina kompisar hade umgåtts med mig om jag varit 1.40 och att min sambo mest tycker att jag tjatar hål i huvudet på honom om min längd och storlek när han älskar mig för mig och tycker om min längd.

Allt sitter i mitt eget huvud och jag försöker verkligen driva ut hjärnspökena men ibland vinner dom! Jag tror inte alltid på komplimanger och positiva tillrop men innerst inne samlar jag ihop dom i en liten låda som jag ibland öppnar och känner mig snygg och bra på riktigt!

En sak som iallafall är bra är att mina fotokompanjoner har något att vila på. Mycket praktiskt!



 

 


Seg och trött

Förstår inte varför jag är så trött hela tiden. Sovtrött. Kan det bero på D-vitaminbrist från vår lilla sol? Idag lär jag inte få fylla på iallafall eftersom regnet vräker ner. Började dagen med en jogging/promenad på ca 40 minuter. Härligt och faktiskt inte så kallt idag som det var igår. Blåser väl mindre idag kanske. Har inte gjort så mycket idag; plockat, städat och satt in städsakerna i städskåpet. Nu är alla skåp, hyllor, luckor och inredning i städskåpet på plats. Jag tyckte det blev jättebra! Nu ska vi "bara" köpa nytt golv också som Johan ska lägga i köket, förhoppningsvis i helgen.
Nu ska jag åka och veckohandla, får börja med det nu igen när vi har ett funktionsdugligt kök =)

Snart semester!

Vi har inte planerat något på semestern eftersom Johan inte kommer få någon alls. Jag däremot har semester om 2 veckor (8 arbetsdagar..!) och det som är planerat än så länge är:
  • Tjejfest med kusin Ann-Sofie i Sölvesborg första dagen på semestern.
  • Spana in Victoria och Daniels bröllop (såklart!) 19 juni. Jag och mamma ska dricka champagne (jaja, mousserande vin...)
  • Spendera 9 dagar i Glumslöv.
  • Fira midsommar med brossan och Johan i Lund eller Glumslöv.
Därefter har jag inga storslagna planer förutom att jag gärna vill åka till Liseberg en helg. Det innebär att jag har 3 veckor som är helt oplanderade. Vem vill hitta på äventyr?

Jajjemän!



Mer bilder

Det har ju hänt en del senaste dagarna som jag skrev igår så här kommer lite bilder till texten:

Siri kom hem efter 9 månader i Australien. Tove och Nadja fick en chock!

Vi hade sommarfest på Mjölnarholmen där vi bland annat...

...hade någon form av frisbeetävling!

Lagade mat på en het täljsten. Mycket trevligt och gott!

Jag och IK var kära som vanligt!

Tove tog examen och såhär glad var hon för det!

 


Äntligen bilder!

Min kamera håller som bekant på att balla ur och har inte velat lägga upp bilder på 2 dagar, men nu har jag klappat ömt på den och bett den snällt och nu gick det helt plötsligt! Här är vårt fina kök,före och efter:

Det är en lucka på diskmaskinen nu också...




Ojojoj!

Nu var det längesen jag skrev så här kommer en uppdatering av veckan:
Måndag: Hm...tror jag jobbade. Inget speciellt inträffade iallafall. Köket fixades till antar jag =)
Tisdag: Jobbade dag. Frös och var arg på att det var 10 grader - i juni.
Onsdag: Första ledigheten på mina tre dagar - underbart och lite värme fick vi också. Siri kom hem från Australien och överaskade alla i familjen. Köket var på sluttampen.
Torsdag: Ljuvlig sommardag och jag städade kök, vardagsrum och extrarum från kl 08.00-13.00 non stop inför kvällens förfest för sommarfesten med jobbet. Vi hade jättekul på festen och svängde loss på Fox and Anchor till halv två efteråt. Trevligt!
Fredag: Tove tog sin sjuksköterskeexamen. En härlig tillställning med massor av mat och godsaker. Jag fick en extrem seghet och började frysa och somnade i en soffa vid elva-tiden. Somnade på en sekund när vi kom hem.

Idag och imorgon jobbar jag, så det blir en korthelg vilket är ganska skönt. Idag är det bara två veckor kvar till min semester! Har inte massor inplanerat, men det blir iallafall 9 dagar i skåne. Kanske åker ner en sväng i slutet av semestern också.

Nähäpp, på med promenadskorna så ska jag hämta bilen i Torskors nu!

RSS 2.0