Och kvällsmaten!


Kasslersallad med keso och grönsaker.

Man får ta Keso som proteinkälla, så jag skulle ta 40 g kassler och 40 g Keso, men det råkade bli liiite mer...kanske 50 g kassler och 50 g Keso. Ja, vad ska man göra? Jag tror inte jag går upp 13 kg på det. =)

Lunch =)


Äggsallad med 80 g kyckling, avokado, babyspenat, tomat och vinägrette - mycket smaskigt!

I sann viktminskningsanda...

...tänker jag lägga ut bilder som vusar hur stoooooora mina kläder var innan och hur myyyycket jag gått ner! (tänk Oprah Winfrey och Ricki Lake, där måste man ha med sig sina största par byxor för att visa hur stooooora dom var) ;)


Och plötsligt minns jag hur man tuggar!

Då var det dag 1 på upptrappningen och idag har jag äntligen ätit! Såhär har menyn för dagen sett ut:
Frukost: 2 msk mini Keso, 1 tsk hela linfrön och ett kokt ägg. På detta örtsalt - mumma!
Mellanmål: 1 påse chokladshake.
Lunch: 50 g grillad kyckling, lite gurkstavar, en halv tomat och ett salladsblad. På detta en tesked dressing gjord på citronolja, örtsalt, peppar och lite olivolja. Gott!
Mellanmål: En halv jordgubbsshake.
(Tränade 45 min. styrka hemma)
Mellanmål: Andra halvan jordgubbsshake.
Kvällsmat: Grillad kyckling som jag brynte lite lätt med röd paprika. Till detta en halv tomat, ett salladsblad och sen gjorde jag någon sorts sås på en halv avokado, vatten och kryddor. Väldans gott förutom att paprikan var gammal och smakade lite ruttet. Den gick bort.
Smakade även på en liten sparris som jag stekt i olivolja. Tänkte att det inte var bra att äta för mycket sån där trådig mat första dagen - vill helst undvika tarmvred!
Kvällsmellis: En chokladshake.

Sådär! Alla 6 målen täckta. Imorgon ska jag utöka proteinet (keso/kött) till 80 g. Tog eb fin bild på min goda frukost i morse, men hade visst inget minneskort i kameran, så det blev inget mer med det! Nya bilder imorgon. Nu har jag jobbat 7 pass i rad och förtjänar en ledighet! Imorgon blir det bilprovningen och på torsdag ska vi spela lasergame och gå på restaurang med jobbet. Sweet!

Mått-dags

Så var det ny mätning, ny vecka, nya resultat och inte minst: NY FRUKOST!
Vägde mig hemma idag (ska väga mig på Xtravaganza idag också) och jag har faktiskt gått ner allt jag ska och lite till nu! Sopporna finns ju kvar i min kost, men nu får jag iallafall smyga in kött och grönsaker. Underbart! Här är måttresultaten sedan start:

2/3: Överarm: 31 cm Midja: 92 cm Höft: 105 cm Lår: 61 cm
16/3 Överarm: 31 cm Midja: 89 cm Höft: 102 cm Lår: 56,5 cm
22/3: Överarm: 29,5 cm Midja: 88 cm Höft: 100,5 cm Lår: 54 cm
28/3:Överarm: 29,5 cm Midja: 84 cm Höft: 99 cm Lår: 54 cm

Spa-dag

Tog en pyttepromenad på ca 15 minuter, ville bara ha lite luft och röra på benen utanför sjukhusets väggar. Kom hem och bestämde mig för en liten spa-treatment. Gjorde en liten vårbesiktning på kroppen enligt följande:
  • Borstade hela kroppen med en hård borste som gör lite ont men känns skönt när man äntligen slutat borsta. Peelar bort torr hud och döda hudceller.
  • Filade fötterna, pillade ner nagelband, tog bort gammalt nagellack och smorde fötterna med rosendoftande fotkräm.
  • Vaxade benen med Veet wax stripes. Smorde in med Apotekets Apoliva hudcreme.
  • Plockade ögonbrynen
  • Gjorde silkeslena händer genom att ta en fet salva först och smörja in, peela direkt efter och sedan smorde jag in dom med ACO handcreme med canolaolja och Q10 (det låter ju fint iallafall). Pillade naglarna och nagelbanden och lackade på ett genomskinligt nagelstärkande lack.
  • Gjorde en ordentlig munvård med Plackers, tungborstning (uuuuuuuuuuuuuuuh!), tandborstning och till sist sköjde jag med den superstarka Flux som går att hålla i munnen i ca 10 sekunder innan man måste spotta spotta spotta...!
Och SÅHÄR fräsch och snygg blev jag:

Vaken!

Smygmätte midjan igår och upptäckte att 8 cm försvunnit allt som allt - kul!
Tänkte skriva en liten veckoinhandling och till en början är väl inte måltiderna dom mest upphetsande men för mig är det helt fantastiskt; miniKeso, miniKesella, ägg, linfrön, skinka, kalkon, kyckling, tomat, gurka, sallad, brocolli, blomkål och eventuellt och förhoppningsvis en liten sparris. Tänkte ta ons-sön som upptrappning dvs att man äter första 2 dagarnas portion på ett kaffefat, dag 2-4 på en assiet och dag 4-7 går man upp till en normaltallrik. Så från och med nästa måndag ska jag börja göra mina vanliga middagar igen och det kommer bli goooott!

Idag händer inget exeptionellt. Johan tvättar och jag funderade på en promenad, det är ju ändå fint väder men det blåser som bara den och jag hatar att frysa. Tror det får bli en session på gymet med mitt nya styrketräningsprogram. Får se hur mycket jag orkar, krafterna är inte riktigt dom samma när man äter 500 kcal om dagen...


2 dagar till mitt älskade ägg

NU JÄKLAR är nedräkningen igång på allvar. Har jobbat natten, sover idag och plötsligt är det kväll. Imorgon är det kvällsjobb följt av dagjobb (vilket går i ett huj) och sen är det faktiskt onsdag och frukostdag! 

Nu är vi inne på sluttampen av mitt personliga lilla sopp-helvete! 


3 dagar till första tuggan

På tisdag kväll...då tar jag min sista helflytande kost. På onsdag morgon läskar jag smaklökarna med Keso och ägg - det kommer bli en fest i min mun! Åååh vad jag längtar...idag fick jag även boken med GI-recept som min mamma hade hemma. Beställde den på cdon.com. Där finns bara goda recept, har inte hittat ett enda jag inte skulle kunna testa. Inklusive fiskrätterna! Nu väntar en jobb natt, men det är inte så farligt i natt, för klockan vrids ju plötsligt fram en timme! Underbart. Nu ska jag "äta" lite sen åka och köpa mig en Ramlösa och en bra skittidning.

Tjingeling!

Dag 22 på helfart

Dag 22. Flytande kost i 3 veckor och en dag. Kan ärligt säga att jag är riktigt jävla less på soppor och shakes och längtar förbenat mycket tills jag får tugga igen. Saknar inte godis och sötsaker alls, vill bara ha sallad. Det är faktiskt det enda jag längtar ordentligt mycket efter. Grönsaker. Inte frukt. Grönsaker, sallad, aubergine, ägg, dessertostar (brie, grönmögelost, feta, mozarella). Blir gråtfärdig på helgerna för det finns inget tråkigare än att sitta brevid och titta på när andra äter mat. Tortyr.

Idag är det onsdag och jag räknar med att börja äta om precis en vecka! Åååh då ska jag äta kokt ägg och Keso till frukost och sen ska jag köpa hem en sån där helgrillad kyckling som luktar så förbannat gott i affären och äta lite till lunch också - med Keso =)
Jag börjar känna att jag inte vill bli smalare nu. Vill ju inte se så där lång och gänglig ut utan bara fin liksom. Men ska som sagt ner 2 kg till för att ha "råd" att gå upp 1-2 kg i vätska. Vilket kommer innebära att jag kommer att ha den vikten jag har nu även framöver! Krångligt va? Vikten kan man ju för övrigt förvänta sig att den kanske ändras både upp och ner, men midjemåttet och övriga mått kommer fortsätta krympa nedåt även efter att man börjat äta.

Mina sug idag är Grillad kyckling, Keso, avokado och givetvis kokt ägg - vad annars?!

Så nu mina vänner räknar vi kallt med en frukost på onsdag morgon! 6 dagar kvar alltså

p.s
OM jag inte skulle ha gått ner 2 kg till på onsdag, så kommer jag givetvis inte börja äta förrän dom är borta till 100%! Inget fusk här. Har jag bestämt mig så har jag. Punkt slut!


Mumma


Mätning

Idag var det dags för mätning igen och det blir framsteg! Jag skriver i alla måtten igen, så man kan jämföra från start (om nu någon är intresserad...haha!):
2/3: Överarm: 31 cm Midja: 92 cm Höft: 105 cm Lår: 61 cm
16/3: Överarm: 31 cm Midja: 89 cm Höft: 102 cm Lår: 56,5 cm
22/3: Överarm: 29,5 cm Midja: 88 cm Höft: 100,5 cm Lår: 54 cm

Det roliga är att mest har försvunnit vid höfter och lår - där som jag knappt har nåt att ta av. Men min egna teori är att kvinnor generellt lägger på sig mest runt höfter och lår och att kroppen tar där den tror det finns mest först. Mitt sätter sig dock på magen.

Kändes mycket bra detta och åter igen har jag nu ork att kämpa på en vecka till. Here we go!

Vägning dag 20

Idag visade hemmavågen ytterligare -1,9 kg! Det innebär att jag gått ner 7,2 kg på tre veckor! Nu ska jag bara ner 2-3 kg till sen börjar jag äta så smått. Jag räknar kallt med att börja på Halvfart som det heter på onsdag nästa vecka. Då börjar jag äta ett kaffefats storlek med hälften protein (kyckling/kött/ägg) och andra halvan med vattenrika grönsaker som tomat, gurka, sallad. Jag kommer ha shaksen som mellanmål då, men med skillnaden att jag kommer tugga till morgon, lunch och middag. Så det blir mat 6 ggr/dag istället för 3 ggr/dag som nu!
Skönt tycker jag.

Sista veckan- sista rycket för den förbannade flytande kosten!


Helgbilder

I fredags var det tjejmiddag hos Maria Håkansson. Tråkigt som bara den att dricka shake när alla andra hugger in på italiensk buffé med verkligen allt jag älskar. Fanns inte något på det bordet jag inte gillar. Men det kommer fler gånger!

I lördags var det kompishäng hos Jullan. Jag, Sandra och Jullan hyrde film och mös först på café och sen hos Jullan. Trevligt! Här är en mycket seriös bild på töserna...

 

 

Idag har jag bara tagit det lugnt och snällt druckit mina shakes. Idag kom solen och våren också så jag och mamma satt och njöt på terassen tills det var dags att åka hem!

 

 


Helg i skåne

Har kommit hem en sväng till Glumman och nu pustar jag ut här ett par dagar. Skriver med imorgon, nu blir det sova - är så himla trött!

Mått

Mätte mina kroppsdelar igår för att se skillnaden. Jag märker skillnad på jeans och jobb-byxorna och att jag är mindre vid bröstkorgen och upp mot halsen. Låren har alltid varit smala så där har jag inte direkt märkt någon skillnad men såhär ser måtten ut:
Första mätningen 2/3.

2/3 - överarm: 31 cm  Midja: 92 cm   Höft: 105 cm  Lår: 61 cm
16/3- överarm: 31 cm Midja: 89 cm   Höft: 102 cm  Lår: 56,5

Det har alltså försvunnit mest på låren kan man säga! Som sagt inget jag märker jättetydligt, men byxorna sitter bättre. Trodde faktiskt inte skillnaden skulle vara så stor! Överarmarna är samma som innan, men kroppen tar ju av fett på olika ställen och mina överarmar kanske är lågprioriterade så länge? Logiskt nog så sitter ju ofta fettet hos kvinnor mest runt höfter och lår, men hos mig är det mest runt midjan.

Känns bra! Nu går vi all in på dag 15!

Dag 14

Idag har det gått precis 2 veckor sedan jag började. Vi räknade högt när jag skrev in mig; 6 veckor för att gå ner 10 kg. Som sagt så tror jag inte det kommer ta så lång tid. Jag hoppas jag gjort precis hälften nu och har lika länge kvar. Jag siktar på det iallafall och kommer promenera och bränna så mycket jag bara kan. Idag ska jag ta premiärturen med cykeln denna "våren". Den hat stått stilla hela vintern i cykelstället och jag hoppas att den fortfarande funkar. Men den är ju helt ny så jag tror inte det ska vara några problem. Ska lämna in den för "besiktning" där jag köpte den så dom kan se över så allt är som det ska! Jag har ju inte direkt några tekniska färdigheter gällande cyklar och Johan vet nog inte var hans cykel-pryttlar ligger. I kväll blir det arbete på min kirurgavdelning där den envisa magsjukan spridit sig igen...fan att den aldrig går över och nu hoppas jag att jag inte blir smittad igen, för jag har faktiskt planer på att åka till Glumslöv tors-sön (eller tom mån!) och jag tänker inte ligga sjuk igen.

Nu blir det en choklad-shake!

Idag längtar jag efter en Subway-macka. Jag som ätit där kanske 2 ggr i mitt liv och tycker inte ens dom där baguetterna är speciellt goda. Men det är tydligen vad min kropp vill ha. Men det kan du glömma, kroppen! Det blir en hääärlig shake som åker ner!

Dag 13 på helfart

Hade ju som sagt gått ner lite över 5 kg på två veckor och nu håller jag tummar och tår för att jag ska gå ner lika mycket till på nästkommande två veckor så jag kan få äta mitt efterlängtade ägg!
Detta saknar jag i matväg (skriver upp dom, så man kan titta sen när man får äta och kanske inse vad det är kroppen vill ha och ett plus är att man får uppslag till recept?)
  • KOKT ÄGG - framförallt äggsallad, har inte ens ätit det mer än ett par ggr i mitt liv, men ååååh så gott det låter.
  • Bladsallad - vanligt salladshuvud. Inte sån där isbergssallad, utan sån sallad med stora, mörkgröna, mjuka blad.
  • Tomat - Med örtsalt. Dregel...
  • Av någon ytterst märklig anledning - grillad lax (?!). Ni som känner mig vet att detta är mycket främmande eftersom jag över huvud taget inte får in havsmat innanför mina läppar utan att ulka. Men grillad lax...det lockar minsann!
  • Sparris - oh my god. En stekt, underbar, god sparris, uppdelad i bitar som man kan äta typ som smågodis.
  • Pistagenötter. Lördagsgodis!
  • Riktigt mörk choklad - en ruta 86%. Japp.
  • Keso. Till min lycka är det myyycket Keso man får äta när man börjar igen. Det gör mig helt salig. Jag älskar nämligen Keso.
Bokade även in en träff med en personlig tränare på Xtravaganza nästa vecka. Hon ska ge mig ett träningsprogram och visa mig hur vibrationsträning funkar?! Har aldrig provat det, men det verkar jobbigt och lite kul samtidigt. Man står då på en stor maskin med en platta på som vibrerar jättefort. Alla små vibrationer gör att kroppens alla muskler aktiveras samtidigt så man får en övergripande träning genom att stå still i princip! Tål att testas.

Nu blir det kvällsmys med te och sambo!

Happy day!

Idag fick jag igång motivationen igen. Kan ha att göra med att helgen äntligen är slut och vardagen börjar igen (=känns inte så jobbigt att tacka nej till mat och kvällsmys). Åkte dessutom till Xtravaganza för att köpa på mig en veckas shakes och passade på att väga mig. Skillnaden är som följer (från 2/3, alltså 2 veckor):
  • -5,3 kg
  • BMI har sjunkit från 27,1 till 25,5
  • Fettprocenten har sjunkit med 3%
  • Av de 5,3 kg jag gick ner är 4,7 kg rent fett. 0,5 kg är muskler.
Detta kändes mycket välbehövligt för motivationen och nu är jag redo att kämpa dom sista två veckorna.

NU KÖR VI - IGEN!

Lite mental näring

En av Xtravaganzas fyra ledstjärnor är ju mental näring; att njuta och unna sig något som inte måste vara relaterat till mat. Har precis beställt 4 st Stephen King-filmer för 250:- vilket är ett fynd! Alla var på rea. Har ju läst många Stephen King och är helt inne i hans värld medans jag läser böckerna och nu måste jag ju faktiskt se filmerna också.

Det blev dom här fyra:
  • The Stand (Pestens tid på svenska) En domedagsfilm (vad annars) som handlar om människors sätt att överleva efter att en superinfluensa hårt och skoningslöst sopat undan fötterna på allt levande förutom ett fåtal personer.


  • The Langolliers (Langoliärerna på svenska)
Ett flygplan på väg till Boston passerar genom ett mystiskt hål i luften som förflyttar dem i tiden. Alla passagerare utom några få försvinner. De överlevande lyckas landa och upptäcker att tiden verkar stå still - och att de mystiska langoljärerna är dem hack i hälarna.

  • "The Golden Years" - I ett topphemligt militärt laboratorium inträffar en förödande explosion. En enda person, Harlan, överlever, men det har skett en märklig förändring med hans kropp. Explosionen har förändrat hans gener. Han blir bara yngre för varje dag som går.


  • Sista filmen heter "Salem´s Lot" och handlar om en författare som återvänder till sin barndomsstad bara för att  upptäcka att den tagits över av vampyrer. Scaaaaary!

Dag 12

Åh jag blir så himla lätt irriterad nu! Helgen har faktiskt varit skitjobbig med god matlukt, middagar man inte kan vara med på och Melodifestival utan något "mys" till. Känner mig fortfarande som jag är nedstämd och blir som sagt irriterad väldigt lätt. Smäller av på en sekund. Hoppas att detta går över snart, men jag har läst lite vad andra har upplevt och det verkar som att dom flesta upplever irritation och trötthet andra veckan sen går det över. Imorgon är det vardag igen och jag jobbar varje dag fram till torsdag så då kommer det gå mycket lättare med sopporna.

I morse sprang jag en liten kortis på 2 km. Fick varva rask promenad med jogging eftersom jag inte orkar lika mycket nu och pulsen skenar så fort jag anstränger mig. Gjorde några små styrkeövningar när jag kom hem och i eftermiddag tänkte jag gå på yoga. Har ju lovat mig själv och min coach att jag ska bli bättre på att gå på "långsamma" pass för att lära mig slappna av och inte stressa.

Nu blir det iallafall soffan.
Och Johan har rostat bröd som luktar helt fantastiskt. Konstigt att man blir sugen på något man aldrig någonsin äter. Men gott luktar det iallafall!

Dag 11 på helfart

Har kollat runt på lite andra som bloggar om sin helfart (det kallas så när man bara äter soppor och shakes) och märkt att fler än jag tyckte det var jobbigt första dagarna, sen gick det perfekt första veckan efter det och andra veckan hade man en svacka igen. Känner igen mig mycket. Jag känner mig lite deprimerad och nu när det är helg är det extra jobbigt för man brukar ju alltid göra nåt mysigt iallafall fre-lör. Jag menar inte att jag måste ha en godisskål och en chipsskål och en flaska läsk. Men man brukar liksom göra helgen lite extra lyxig; kycklingfile´i ugn med ugnsrostade grönsaker och kanske lite pistagenötter och mörk choklad till filmen på kvällen. Bara sånt. Då känns det jävligt tråkigt att sitta med en shake. Men som sagt; det är bara i lite över 2 veckor till. Och tänker man så, så är det faktiskt snart halva tiden jag tagit mig genom. =)

Moln moln moln

Åååååh kan det inte bli +10 grader och sol på en molnfri himmel nu? Då skulle jag sitta på ballen med en bok och x antal koppar te och njuta hela dagen. Men nej istället är det +3 grader, blåsigt och ser sådär kul ut att gå ut på balkongen.


Ganska jobbigt

Hungerskänslorna är som sagt inte så starka längre. Men jag undviker helst tillfällen där folk ska äta mat omkring mig för då skriker magen. Inte så att jag skulle få för mig att smaka eller att jag tycker det är svårt att hålla mig borta från maten, jag tycker bara det är tråkigt att inte få äta, tugga. Där märker man vilken glädje och vilket välbefinnande maten ger en! Just nu sitter Johans familj i köket och äter tonfisk och jag fick gå upp för jag vill inte se när dom äter eller känna lukten. När jag till och med kan bli sugen på tonfisk - då har det gått långt! Nu är det iallafall bara 3½ vecka kvar och jag hoppas hoppas hoppas att jag inte ens behöver käka soppor så länge. Hoppas jag går ner så pass mycket i vikt att jag kan få börja äta lite om kanske 2-3 veckor. Suck..just nu känns det oändligt långt fram, men jag får helt enkelt bara ta mig genom dagarna, räknade i antal soppor!

On the go!


På väg mot dagens work out; jogging till gymet, styrketräning och sedan promenad!

Dag 9

Idag är det dag 9 på mitt sopp- och shakesdrickande och jag är huungrig. Kokt ägg, omelett, avokado, lasagne, keso, sallad, soltorkade tomater m.m. m.m.
Det är inte det att jag liksom..är sugen utan mer att jag saknar att äta. Jag försöker vända på det och tänka så här:
Så fort jag saknar en rätt eller längtar tills jag får äta en rätt så försöker jag skriva upp vad det är. På så sätt har jag massor med idéer till recept när jag får äta igen och då kan jag lättare lägga upp en veckomeny utan att spontanhandla i affären!

I kväll ska jag hem till världens bästa Karlsson och träffa Tina och Linnea också. Det blir en tjejkväll med mat och gott (för dom) och en smaksatt Loka för mig. Fest!

Dag 8

Så ja! En vecka på soppor och shakes avklarad! Börjar bli ordentligt trött på dom nu, men det är bara att bita ihop. Var på möte igår men fick inte väga mig, det var för tidigt. Pratade med 2 andra som också skulle gå ner 10 kg och dom verkade faktiskt ha det lite jobbigare än jag. Den ena tjejen var inne på dag 11 och var fortfarande jättehungrig hela tiden. Den andra hade precis klarat av att stå emot frestelser av olika slag. Jag har inte känt mig frestad av någonting alls, inte så att jag skulle vara orolig för att jag skulle "åka dit" iallafall.

Känner mig lättare i kroppen, får påminna mig själv om att ta sopporna nu eftersom hungerskänslorna är borta och för övrigt mår jag lika bra som jag brukar!

Har precis avverkat morgonpromenaden på 35 minuter och nu ska jag slappa fram till 12.00 då jag beger mig till sjukhuset för lite kvällsarbete!

Tjingeling!


Lite nervöst

Idag ska jag göra en sak som jag är lite spänd för. Hoppas att allt går bra. Imorgon berättar jag vad det är. Eller snart iallafall!

Vägning

Idag är det officiell vägningsdag, men jag ska inte väga mig på Xtravaganza förrän imorgon. I vilket fall har jag tappat 3,3 kg sedan förra veckan och är helt överlycklig!! BMI från start låg på 27,4 och idag ligger det på 26,2. Ljuvligt! What a feeling och nu blir det morgonpromenad i det fantastiska vädret innan jag ska barnvakta min kompis barn en liten stund!

Underbara ledighet!

Nu har jag gått av mina två nattpass. Vi har ju fortfarande kräksjuka på avdelningen så vi får inte lägga in patienter vilket innebär att man hinner lära känna dem man har ordentligt och stämningen på  avdelningen blir mycket mer avslappnad och uppsluppen eftersom det är mindre patienter. Skönt!
I natt har det varit underbart. Har kunnat läsa i min bok som jag köpte på bokrean och tiden går ju alltid så fort när man hittar en bok man fastnar i!
Sov till 14.00 och gick sedan en långpromenad i skogarna vid Rosenholm (arenan) på 1,5 timme med Emelie. Alltid lika djupa samtalsämnen som avhandlas! Vi kan prata tills öron och mun trillar av.
Kom hem och åt min sista soppa för dagen. Nu är dag 5 snart slut och äntligen har hungerskänslorna avtagit ordentligt! Känns mycket bra. Imorgon ska jag väga mig i smyg igen eftersom jag vägt mig på måndagar sedan nyårsskiftet, på tisdag ska jag på sekt-möte på Xtravaganza och på onsdag är det vägning på Xtravaganza! Kanske kan väga mig på tisdag iofs...ska höra efter.

NU blir det TV-kväll!

Motion

Idag sov jag ju till 15.00 och orkade verkligen inte gå någon promenad. Man ska egentligen gå minst 20 min. om dagen, men när jag jobbar natt vill jag inget hellre än att ta det så lugnt som möjligt så man orkar hålla ögonen öppna hela natten. Tog istället tag i lite mental näring och satte mig på balkongen med min nya bok i solen någon timme. Underbar dag har det varit idag!
Man får nästan dåligt samvete när man måste sova, men jag kan ju inte hålla mig vaken bara för att solen visar sig - även om jag gärna skulle vilja! Imorgon blir det inte så lång sovdag, absolut inte längre än till 14.00 för att vända rätt på dygnet igen. Får helt enkelt ta en liten promenad imorgon eller en sväng på gymet. Går ett step-pass på kvällen men jag tror jag får lugna mig lite med det eftersom jag inter riktigt har alla krafter än.

Dag 4

Tack vare att jag jobbar natt i helgen är snart dag 4 också avklarad! Idag känner jag mig inte fullt lika hungrig, men det kan ju också bero på att jag sovit större delen av dagen. Ska äta en påse soppa till i kväll sen är denna dagen gjord! Morgondagen kommer nog också gå fort eftersom jag ska jobba i natt med och sova imorgon.

Jag misstänker att jag nu gått in i ketosfasen, alltså den del av viktnedgången då min sockerlager är tömda och kroppen börjar ta av fettdepåerna istället. Man kan då känna en lyckokänsla och hungerkänslorna dämpas lite. Jag känner faktiskt lite så! Suget i magen är inte lika starkt. Jag längtar dock efter en äggsallad - något jag inte brukar äta men ååååååh ett kokt ägg, så gott!

I Xtravaganzas program finns fyra ledstjärnor:
  • Mental näring (saker man njuter och mår bra av - som inte är mat eller godsaker)
  • Mental träning (där man ska träna sig på att rikta in sig på livsstilsförändringen och att förändringen är långsiktig och inte bara gäller tills man nått sin målvikt utan helst hela livet)
  • Rörelseglädje - alltså den träningen man utför. Träning ska ju inte kännas som ett tvång eller något nödvändigt ont utan något som man ser fram mot och mår bra av. Har man dessutom skoj när man gör det är det ett plus!
  • God energi - det vi stoppar i oss. Det som är gott måste inte vara onyttigt. Det finns nyttiga saker som man kan njuta av. Man ska bara lära sig vad det är och hur mycket man kan äta!

Dag 3 snart avklarad

Har gått in på dag 4 nu om man ska vara petnoga och titta på klockan. Jag hoppas verkligen dom här hungerskänslorna försvinner snart för det är jobbigt. Har ett sug i magen hela tiden nästan och får hejda mig själv när jag tänker att jag vill ta några nötter eller ett äpple. Märker också att jag är mer irriterad och blir hemskt sugen på mat om jag råkar se på TV eller läsa recept i någon tidning. Johan äter ju vanlig mat och jag försöker inte titta på hans tallrik när vi äter tillsammans. Sopporna och shaksen jag dricker är faktiskt helt okej och man kan variera dem mycket, det som är jobbigt är lukten av mat/rostat bröd (inte för att jag äter det i vanliga fall heller, men det luktar så gott!) och andra godsaker. Har inget sug efter godis och sötsaker och det kan jag nog tacka min tidigare avgiftning för (det var klokt av mig, tror jag!). Däremot ägg; kokt ägg i en sallad, avocado och keso. Mmmmm.....! Men man får inte tugga nånting alls, inte ens ett tuggummi eller en halstablett för det sätter igång mekanismer i kroppen som inte är gynsamt vid en sån "kick-start" som jag ska ha i min viktnedgång.

Men jag är väldigt inriktad. Kommer inte vika en tum från detta programmet och behöver jag något motiv för det kan jag påminna mig själv om vad jag betalar i månaden. Jag får svälta i vilket fall, har ändå inte råd med mat! ;)

I min handbok står det att dag 3 och 4 är dom jobbigaste dagarna, rent hungersmässigt. Sedan slår kroppen bort hungerskänslorna och börjar ta av fettet i kroppen istället för sockerlagren (som är slut efter dag 3). Kort och gott; kroppen börjar svälta. Och det kan man ju säga vad man vill om, jag är lite skeptisk just till svälten men jag orkar inte lägga värderingar hit och dit. Nu följer jag detta programmet till punkt och pricka och hjälper det inte nu så vet jag fan inte vad jag gör för att gå ner i vikt. 

Förutom hungern mår jag bra; jag promenerar och joggar utan problem. Orkade inte hela step-passet idag för jag höll på att svimma som jag gör ibland. Fick gå efter halva passet. Jag provar mig fram och tränar givetvis inte lika hårt nu som när jag äter vanligt. Idag är det dag 4; 39 dagar kvar!


Smygvägning

Man ska ju egentligen inte väga sig mellan gångerna på Xtravaganza, men jag kunde inte låta bli för det känns så bra i kroppen. Resultatet än så länge? -2 kg på 4 dagar! Det tycker jag känns ganska bra! Den vikten jag har just i dag har jag inte haft på tre år! Känns skitbra och jag har lättare att fokusera nu när jag vet att det funkar. Det funkar!

Dagens träning

  • Stavgång 60 min = 550 kcal
  • Jogging 20 min=250 kcal
Nu blir det äntligen "mat" igen, åt senast en shake kl 13.00 och nu är jag jävligt sugen för att tala ren svenska!

Börjar kännas jobbigt

Dag 1-4 är de allra jobbigaste i Xtravaganza. Det är då kroppen "avgiftar" och man kan känna sig trött, yr, hungrig och t.om. lite illamående. Jag åt första påsen kl 09.00 i morse, andra påsen kl 13.00 efter min promenad på en timme. Sen har jag druckit säkert 5 glas vatten och 2 stora koppar te. Och nu börjar det kännas ordentligt. Är lite yr och tänker inte så lite på mat. Skulle vilja ha en kiwi eller ett äpple men man får inte ens ta en liten liten tugga. Jag försöker tänka en dag i taget; jag ska äta sista påsen vid 19.00 och sen dricka någon kopp te till och sen är denna dagen avklarad! Jobbar natt i helgen och jag tror faktiskt det är positivt för då varken kan eller vill man äta så mycket och dessutom sover jag större delen av dagen.
Ska snart promenera till sjukhuset, hämta bilen och plocka upp Johan. Sen blir det svampsoppa!

Xtravaganza

Japp. Nu har jag ramlat dit. I Xtravaganzaträsket. Skulle bara på informationssamtal igår, men efter en timme stod jag där med startpaket, medlemsavgiften för ett år betald och plockade på mig matpåsar för en vecka. Det är inte billigt någonstans men i det priset ingår; personlig tränare, mental träning, stresshantering (väldigt aktuellt för mig!), yoga, obegränsad tillgång till gymet m.m.
Jag tror att detta kan bli bra! Ska nu äta pulver och shakes i 5 veckor. Då kommer jag att ha gått ner största delen av det jag vill; 10 kg.
När det är dags att börja äta vanlig mat igen (och det är  här jag varit skeptisk, precis som ni är nu) så kommer det handla om precis den mat jag ätit nu i 8 veckor så det kommer inte vara någon större förändring. Jag har inte svårt att sluta med bröd, pasta, ris och potatis. Man ska lära sig att laga mat enligt LCHF och främst GI. Jag tror jag fixar detta!

En annan bra sak igår var att när jag vägde mig på Xtravaganza så vägde jag lika mycket med kläder på som jag gjorde när jag vägde mig i bara mässingen här hemma - vilket innebär att jag faktiskt gått ner lite till sedan i måndags! Ska man räkna hur mycket jag gått ner från starten nu (nyår) så är det faktiskt -2 kg nu och inte +2 kg! Bättre än inget iallafall.
Man fick även mäta fettprocenten i kroppen och det skulle man tydligen ta med en nypa salt, för den kunde inte stämma alltid eftersom den inte mätte genom precis hela kroppen. Men min fettprocent var iallafall 40,5% och en kvinna i min ålder ska ha 26%-33%. Dom 7% jag har för mycket motsvarar 10 kg fett och det är ju det jag siktar in mig på!

Kommer inte kunna träna lika hårt nu när jag bara äter sopporna, men promenader, jogging, simning, cykling, lättare gympass och något aerobicspass i veckan ska gå bra.

Uppdatering om detta kommer framöver!

Lite dåligt inspirerad

Uuuuh så är det det här med veckomeny igen...ibland är jag superinspirerad och ibland blir det bara platt fall. Idag fick jag äntligen ihop en meny iallafall. Brukar göra för 5 dagar så kan man äta rester någon dag. Ska dessutom jobba natten hela helgen så det blir väl inte så mycket matlagning egentligen. Inget avancerat iallafall!

Igår kväll var jag ute på långpromenad med mina kollegor Karin och Carin. Har knappt varit i Lyckeby någon gång men fick nu en liten rundvandring! Idag händer inte så mycket; handla mat, träna, tvätta, och laga mat.

Usch vilket tråkigt inlägg, det har helt enkelt inte hänt nåt spännande sedan sist!

RSS 2.0