Ledighet

Sådär ja, då var veckans andra och enda arbetspass avklarat! Jobbade natten till idag och vilken natt! Gick nog lika mycket som man gör på en dag. Hämta dricka, byta sondpåsar, byta infusioner, nya dropp, febernedsättande, blodtryck,puls, saturation och andningsfrekvens, toalettbesök, tömningar av diverse spännande påsar och slangar. Phuuu! Men det gick iallafall snabbt och det är en fördel när man jobbar natt. Gillar inte att jobba natten så mycket, men något som är helt fantastiskt är när man slutat, går hem, möter alla som är på väg till jobbet och veta att jag är på väg hem för att sova hela eftermiddagen! Underbart. Vaknade vid två och nu gör jag pizza till mig och min karl som ligger utslagen på soffan. I helgen är det !VIVA Karlskrona i stan som är en mat- och musikfestival där dom har stånd från hela världen som står vid fisktorget och säljer sina läckerheter. Ska ta mig ner imorgon tänkte jag. Kanske hittar jag någon god ost eller varför inte något annat läckert?

Sommarmysigheter


Mor  och hund på ballen.

Envisa stockrosor.

Kanotpaddling i Borgmästarefjärden. En vanlig syn!


Emelie med sommarens mest fantastiska drink; Daiquiri.

Passion daiquiri och i bakgrunden strawberry daiquiri.

Långöbron by night.

Sullan by night.

Träningsmusik

Sitter här och försöker få ihop en spellista som jag sedan på något sätt ska få över till min mp3. Detta mina vänner är något jag aldrig gjort och har inte en blekfet aning om hur man gör. Johan ska visa mig ikväll och jag känner mig som en väldigt trögtänkt liten sambo,men man kan ju inte kunna allt...!
Fastnade nu på Eminem och den underbara låten "Mockingbird". Har alltid gillat Eminem och i perioder kan jag vara helt fast i hans låtar och "sjunga" med. Hoppas på en sån period nu, för det finns maaassor av Eminemlåtar att välja på!


Coola frippor

Ska ju låta håret växa tills vi varit i Thailand i November, men därefter vill jag göra en snygg frilla.  Har börjar spana lite och är superinspirerad av Rhianna och Pink! Inte så extremt, dock, det finns lite mer nedtonade frillor än deras, men nåt liknande? Typ som den sista bilden i detta inlägget, fast ändå kanske liiite längre på sidorna... Ska bara få med mamma på min sida också...!


Uppe med tuppen lite ofrivilligt.

Hade gärna legat kvar i sängen och slumrat en stund till men jag fick masa mig upp vid halv åtta då vi hade tvätt att ta itu med och jag hade bokat den tidigaste tiden; 7-12. Tycker det är skönt för då är det gjort sen kan man vika och stryka på kvällen istället. Det ser ut att bli fint väder idag, men jag tror att vädergudarna luras lite, för på alla prognoser visar dom regn regn regn. Så vi får väl se vart solen tar vägen framåt middagstid! Tänkte ta mig en joggingrunda när tvätten är klar, se om jag kan förbättra tiden ytterligare lite...
Annars händer det inte så mycket idag, Ida jobbar och jag är ledig. Johan ska jobba kväll så honom ser jag inte heller röken av. Det blir kanske en träff med någon vän kanske på en uteservering ikväll, regn eller inte så är det ju faktiskt fortfarande sommar..!

I senaste laget

Vi hade ju personalfest förra lördagen och där plåtades det givetvis! Lägger ut ett urval här också.

Alla glada och på bra humör!

Musiktävling för att få igång festen.


IK och JH

Britta och Maria skakar rumpa.

Jag, IK och en Daiquiri!

 


Höftaj

Skulle ta mig i kragen och springa från Hästö till Dragsö, en runda på 7 km. Men jag orkade bara till Scandic sen susade öronen och det flimrade för ögonen. Solen stekte som en blåslampa på mig plus att jag hade en fullpackad ryggsäck med mig. Var inte så varmt när jag sprang hemifrån vid halv tio i morse, men solen kämpade sig genom molnen. Käkade frukost hos mamma och pappa i stugan och därefter gick jag och mamma på stan en sväng. Har ont i höfterna nu som jag alltid får efter jag har sprungit, men ska boka en tid hos kiropraktorn som får knäcka ut mig lite, iallafall innan Tjejmilen går av stapeln!

Nähäpp, lite sömn innan morgondagens arbetspass. Imorgon kommer Jonas och Ida ut till Dragsö för mat och godsaker på kvällen. Ska bli najs!

Sommarbilder

Midsommar i Malmö

Midsommar i Malmö

Fredrik på midsommar

Sambo i Ystad

Surfer-dude på Tippen


Sista dagen på semestern

Så har 4 veckor flugit förbi och det är dags att återgå till verkligheten igen. Kan ju definitivt inte klaga på vädret på min semester och sommaren är långt från över! Hoppas på fler soliga dagar.

På Palles begäran!

Lägger upp lite bilder på det heeelt färdiga köket med nya luckor, nya vitvaror, nytt golv, nya tapeter, nya lister och nymålat tak!


Åter igen - det gamla köket


Och det nya i sin helhet!


Gamla turkosa matplatsen.

Och den nya, stiliga matplatsen!

Feta spindeln Ragnar

Vi har mååååånga spindlar på Hästö och nu på kvällen hänger dom äckliga odjuren överallt och spinner sina nät. En fetestor spindel dinglar omkring utanför vårt fönster och blir bara större och större för varje dag. Idag hade jag en fotosession med honom, det lilla äcklet.

Ni ser ju att Ragnar är lika stor som fågeln...

 

Nu måste jag lägga mig. Kryper i hela kroppen efter denna bilduppläggning...

 


Sommar i Karlskrona


Blekingemuseets bakgård.

Borgmästarekajen.

Statyn på torget.

Trollen i trollskogen på Dragsö.

Siri hoppar helt frenetiskt på Dragsö.

Joggingfacit

Sprang precis en sväng, nu när det blivit "svalare" (bara 26 grader...). Resultatet blev 7 minuter och 12 sekunder snabbare! Detta var inte den långa rundan, men den är bara några hundra meter kortare. Heja mig!

Städa städa städa

Aldrig finns det någon ände på detta städande....men det måste göras för det är damm precis överallt i hela lägenheten trots att vi hållt oss i köket nu. Idag har jag torkat golvet i köket och extrarummet två gånger. En sak som är extremt skön är att extrarummet nu ser ut som ett rum och inte ett förråd. Det finns givetvis fortfarande saker som "förvaras" här inne, men det är iallafall inte belamrat, och det är inte en gång som leder fram till skrivborden. Skönt! Vi skulle vilja ha en bäddsoffa eller en fåtölj här inne, men det är dåligt utbud på IKEA. Dessutom får den inte vara för stor, för det är inte jättestor plats där vi tänkt ha den. Nu är det massa soppåsar vid dörren som ska slängas men det får vänta tills det blivit lite svalare. Idag tänkte jag också ge mig ut på en joggingtur (äntligen) men det får bli vid tio - halv elva när det är lite "svalare" (alltså runt 25-28 grader...).

Nu ska jag nog ta mig en kall dusch och sen hitta på något att äta. Sååå tråkigt, man är ju aldrig hungrig i denna hetta!

Smälter

Just nu känner jag mig som en gräddglass på en het klippa fast att jag är en Sullan inomhus med persiennerna nerdragna. Vilken hetta! Det är tydligen luft från nordafrika som blåser upp på oss sa dom på radion. Men jag klagar faktiskt inte. På vintern får det gärna vara 1 meter snö som det var nu och 10 minusgrader och på sommaren får det gärna vara 30 grader -hur länge varar det egentligen? Och på vintern gör vi inte annat än klagar på slask, mörker, depressioner, snö och kyla. Nu när vi har sommaren dom få värdefulla 3-4 månaderna så får det gärna steka på i en vecka eller två. Det blir snart kyligare igen och då börjar klagosången Sverige genom från oktober till februari. Man måste inte njuta av hettan, men sätt er då inomhus, i skuggan, duscha, bada eller svalka för sjutton av er istället för att klaga på att det äntligen är varmt!


Dagens facit

I köket har idag och igår Duracell-Johan gjort följande med bravur:
  • Tapetserat en svårtapetserad snutt med olika vinklar och skärningar.
  • Satt upp väggplattorna som fattats.
  • Spikat fast kvartslister runt alla socklarna
  • Satt upp metalllister vid dörrkarmarna där det glipar mellan golvet och dörrkarmen.
  • Satt upp lysknapparna i kabelrännor
  • Satt upp dom s*tans j*vla förbannade listerna runt hela köket. Ett rent h*lvete  har det varit med sprickor, betongväggar, krökta stålspik m.m.
NU är det bara en liiiiten målningssnutt kvar sen är köket fullständigt färdigt i sin helhet and i love it!

Trött

Nähäpp, det blev ingen joggingrunda i går förmiddags. Hade klätt på mig och allt, men när jag kom utanför dörren var det som en käftsmäll av hetta och varje andetag kändes som att dricka en klunk av luften (gaaaanska hög luftfuktighet...). Satte mig i bilen och körde till Preem för att tvätta den i automaten (andra gången i mitt liv, jag brukar alltid tvätta själv annars..!) och då stod tempen på 28 grader ute, kl 10.30. Ingen bra idé att springa då. Köpte lite väggfärg och frallor med hem till Johan som var i full gång när jag kom tillbaka. Vi höll på med köket från 10.30 - kl 18.00. Idag är det bara detaljer kvar som förhoppningsvis kommergå fort. Kanske till och med kan få med Johan till en strand och ett litet dopp?

I går kväll åkte vi till Henrik och Mia och fick fantastisk mat som vanligt. Slår aldrig fel. Till det givetvis rätt sorts viner, en likör 43-drink (mjölk och annat gott, smakar typ smält glass) och en hederlig gammal grogg på Sprite och melonvodka. Sen blev jag plötsligt lite trött, som man kan bil när man är på kalas, och fick lägga mig på soffan lite. Vaknade någon timme senare när Johan ringt taxi. Mia hade somnat hos deras dotter när hon skulle titta till henne så henne fick vi inte heller se mer av. Det var pojkarna som var dom pigga och starka igår! Vaknade 10.45 idag och liiite småseg är man allt!

Ikväll blir det någon form av samkväm på museets bakgård, någon ska spela livemusik och dom bjuder på mat (jaja, kanske inte bjuder, men det finns att köpa). Ska bli trevligt! Inleder min sista vecka semester imorgon och tänker bara njuta!

Har försökt lägga in bilder hela dagen, men eftersom blogg.se är fullständigt värdelöst emellanåt så skiter jag nu i det.



Springa

Laddar upp för morgonens löprunda. Hoppas på att minska tiden lite till! För 3 dagar sedan minskade jag ju med lite över 4 minuter. Sprang då 4,6 km på 29, 46 min (2 dagar tidigare låg jag på 34,24). Tänkte minska den tiden lite till eftersom jag vill att 5 km ska vara under 30 min. Ska kämpa mig ner på typ 27-28 min idag tänkte jag. Heja mig!

Sol sol soool!

Dagen började lite molnigt och tråkigt. Tänkte att det passade bra att göra tråksaker; detaljer i köket. Så jag tog tag i att måla taket - igen. Och jag hatar att måla tak. Det är långtråkigt, det är skitigt, det färgar av sig överallt (eftersom jag hela tiden får färg på händer, fötter, kläder, hår m.m....). Jag tror att detta var 5:e gången jag målar taket i köket. Det blir aldrig bra men nu får det vara som det är. Jag rör inte det igen. Jag tror att taket är ojämnt och att det är ljuset som faller i "hålen" som gör att det ser fläckigt ut, men det är heeelt omöjligt att det är det nu för jag har täckt varenda liten centimeter. När jag äntligen, svettig och skitig var klar med skiten ringde Siri och undrade om jag inte ville hänga med till stranden för då hade solen börjat dominera igen. Så eftermiddagen spenderades på en klippa med en bok på Långö. Ett litet dopp blev det också!

Solig dag-igen!

Jaaa solen har inte varit frånvarande många timmar under min semester vilket är helt underbart!
Idag har jag spenderat eftermiddagen på Stumholmen med snygg-Linda och därefter åkte jag och doppade mig på Saltö där Ida låg och stekte sig. Årets första dopp äntligen avklarat!
Efter doppet bestämdes det raskt att vi skulle beställa indiskt och titta på film hemma hos mig. Johan jobbade kvällen så han fick vara med på sluttampen. Vi tittade på en konstig film som hette "Bad Lieutenant" med Nicolas Cage. Inget man vill se igen direkt...
Vi grillade därefter annanas på elgrillen och Johan och Jonas tog sig en Calvados på balkongen. Mycket mysigt!
Nu väntar väl ännu en ganska slappig dag, tvätta bilen står dock högt på "to do"-listan. Fåglarna tycker om att skjuta prick på vår bil, vilket får oss att vilja köpa ett gevär och skjuta prick på dom istället.

Häpp, lite TV sen blir det bädden!

Överseende

Ni får ha lite överseende med min bloggtorka, jag har gått i fullständigt semesterkoma. Återkommer snart igen!

RSS 2.0